Unis USHA a.d. Višegrad saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Unis USHA a.d. Višegrad

Na osnovu člana 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19), i na osnovu odluke Upravnog odbora o sazivu vanredne skupštine društva Upravni odbor, upućuje svim akcionarima društva

POZIV
za vanrednu skupštinu akcionara

I

Vanredna Skupština akcionara „UNIS-USHA" a.d. Višegrad (dalje: Društvo), održaće se u dana 06.06.2022. godine, u sjedištu Društva ul.Gavrila Principa br.26, sa početkom u 12:00 časova i sa sledećim dnevnim redom:

1. Otvaranje Skupštine i imenovanje radnih tijela Skupštine:
a) Izbor predsjednika Skupštine;
b) Imenovanje zapisničara,
c) Imenovanje ovjerivača zapisnika (2 akcionara);
d) Imenovanje Komisije za glasanje (3 člana);
e) Utvrđivanje kvoruma za održavanje Skupštine i za odlučivanje na Skupštini;
2. Donošenje odluke o usvajanju zapisnika sa XXV Redovne godišnje Skupštine akcionara održane 13. jula 2021. godine;
3. Donošenje odluke o restrukturiranju postojećih kreditnih obaveza kroz novo kreditno zaduženje .

II

Pozivaju se akcionari da prisustvuju vanrednoj Skupštini akcionara Društva u zakazano vrijeme. Pravo glasa na ovoj sjednici Skupštine mogu ostvariti svi akcionari-imaoci akcija sa pravom glasa Društva, i to lično ili preko punomoćnika, ako su, prema izvještaju Centralnog registra HoV a.d. Banjaluka, vlasnici akcija Društva na deseti dan prije dana održavanja sjednice, odnosno na dan 27.05.2022. godine.
Akcionari svoje pravo glasa mogu ostvariti i pisanim glasanjem, a svoje pisano glasanje dostavljaju prije održavanja Skupštine, neposredno ili putem pošte.

III

Punomoćnici su dužni predati Komisiji za glasanje originalnu punomoć za zastupanje na ovoj Skupštini, ovjerenu od strane nadležnog organa, a zakonski zastupnici akcionara - pravnog lica su dužni predočiti aktuelni izvod iz sudskog registra akcionara.

IV

U slučaju da se vanredna Skupštine akcionara Društva ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine se zakazuje za dan 13.06.2022, sa početkom u 12:00 časova, na istom mjestu.

V

Ponovljena Skupština može valjano odlučivati ako su prisutni ili predstavljeni akcionari koji imaju ili zastupaju više od jedne trećine ukupnog broja glasova svih akcija sa pravom glasa.
Razlozi sazvanja ove vanredne skupštine sadržani su u potrebi da se donesu određene odluke u cilju restrukturiranja postojećih kreditnih obaveza društva.

VI

Materijali sa dnevnim redom su dostupni svim akcionarima u sjedištu Društva u svakog radnog dana (ponedjeljak - petak), u vremenu od 9 do 15 časova, počev od dana objavljivanja ovog javnog poziva pa do održavanja Skupštine. Sve dodatne informacije, mogu se dobiti na telefon broj 058/620-228.

 

Predsjednik Upravnog odbora
Aleksandar Mandić, dipl.ecc.

 

 



Prečice: USHA