SHP Celex a.d. Banja Luka saziva 23. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  SHP Celex a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 304 st. 1 tačka g) Zakona o privrednim društvima Republike Srpske („Sl. glasnik Republike Srpske" br. 27 /08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17, 82/19) i čl. 54 Statuta Tvornice papira SHP Celex a.d. Banjaluka („Društvo") i Odluke Upravnog odbora Društva broj: 6/22 od 24.05.2022., Upravni odbor Društva objavljuje

POZIV
ZA XXIII GODIŠNJU SKUPŠTINU AKCIONARA
TVORNICE PAPIRA SHP CELEX AD BANJALUKA

XXIII GODIŠNJA SKUPŠTINA AKCIONARA ĆE SE ODRŽATI 28.06.2022. GODINE (UTORAK) SA POČETKOM U 10:00 ČASOVA, U SJEDIŠTU DRUŠTVA U BANJALUCI, UL. VELJKA MLAĐENOVIĆA BB.

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara.
a. Izbor Komisije za glasanje,
b. Izbor zapisničara,
c. Izbor ovjerivača zapisnika,
d. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje.
2. Usvajanje zapisnika sa XXII Skupštine akcionara Društva.
3. Razmatranje revidiranih finansijskih izvještaja Društva za 2021. godinu sa Izvještajem nezavisnog revizora, Izvještajem Upravnog odbora i Odbora za reviziju u vezi sa revidiranim finansijskim izvještajima, i donošenje slijedećih odluka:
- Odluke o usvajanju revidiranih finansijskih izvještaja Društva za 2021. godinu sa Izvještajem nezavisnog revizora.
- Odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2021. godinu
- Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora za 2021. godinu.
- Odluke o usvajanju Izvještaja Odbora za reviziju za 2021. godinu.
4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Plana poslovanja Društva za 2022.godinu i
5. Razmatranje i donošenje Odluke o izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskog izvještaja za 2022.godinu.
6. Razmatranje i donošenje Odluke o odobrenju imenovanja članova Upravnog odbora kooptacijom.

Odsutni akcionari mogu glasati putem pisane izjave o glasanju. Izjava o glasanju treba da sadrži: ime i prezime akcionara, JMBG ili matični broj pravnog lica, pun naziv tačke dnevnog reda i izjavu da li glasa „Za", „Protiv" prijedloga odluke, ili je „Uzdržan od glasanja" sa potpisom akcionara, odnosno potpisom zakonskog zastupnika i pečatom akcionara (ukoliko je akcionar privredno društvo).

Izjava o glasanju kao i punomoć, koju daje akcionar - fizičko lice, treba da su ovjereni kod nadležnog organa.

Punomoć za zastupanje se može dati poslovno sposobnom punoljetnom fizičkom licu ili pravnom licu. Punomoćnik akcionara zaposlenih u Društvu ne može biti direktor, član Upravnog odbora i članovi Izvršnog odbora. Punomoć za zastupanje na Skupštini akcionara obavezno mora sadržavati sljedeće podatke: podatke o vlasniku akcija i punomoćniku (puno ime i prezime, JMBG ili matični broj pravnog lica i adresa stanovanja odnosno sjedište), podatke o broju, vrsti i klasi akcija za koje se daje punomoć, obim ovlašćenja i vrijeme trajanja punomoći.

Izjava o glasanju se dostavlja poštom na adresu: Skupština Tvornice papira SHP Celex ad Banjaluka (za Komisiju za glasanje), Ul. Veljka Mlađenovića bb, najkasnije do dana održavanja sjednice Skupštine.

Akcionari mogu u sjedištu Društva u Banjaluci izvršiti uvid u kopiju revidiranog finansijskog izvještaja sa Izvještajem nezavisnog revizora, Izvještajem Upravnog odbora i Odbora za reviziju u vezi sa revidiranim finansijskim izvještajem, Izvještaj o poslovanju Društva za 2021. godinu, kao i prijedloge odluka po svakoj tački dnevnog reda, i ostale materijale, svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 časova, kao i na internet stranici Društva www.shpgroup.eu i na internet stranici Banjalučke berze: www.blberza.com.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na dan 18.06.2022. godine.

U slučaju da se Skupština ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine zakazuje se za 29.06.2022. godine sa početkom u 10.00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

 

Broj: 7/22
Dana: 24.05.2022.

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA
Dr Stevan Lomić

 



Prečice: CELX