SBL Invest a.d. Banja Luka saziva 2. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  SBL Invest a.d. Banja Luka

SBL Invest a.d. Banja Luka
Vidovdanska 53, 78000 Banja Luka
Upravni odbor
Broj: 150/22-2
Datum: 08.11.2022. godine

U skladu sa članom 268, 272 i 304. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik RS" broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19) („Zakon") i članom 16. Ugovora o podjeli uz osnivanje društva SBL Invest a.d. Banja Luka ("Društvo"), Upravni odbor Društva na sjednici održanoj dana 08.11.2022. godine donosi sljedeću

ODLUKU
o sazivanju II vanredne sjednice Skupštine akcionara
SBL Invest a.d. Banja Luka

Druga vanredna sjednica Skupštine akcionara Društva ("Skupština") će se održati dana 24.11.2022. godine (četvrtak) sa početkom u 12:00 časova u prostorijama sjedišta Društva, u ul. Vidovdanska 53, Banja Luka.
U slučaju nedostatka kvoruma za održavanje sjednice u zakazano vrijeme, ponovljena sjednica će se održati istog dana sa početkom u 13:00 časova sa istim dnevnim redom.

I

Za sjednicu Skupštine akcionara se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine i imenovanje radnih tijela (komisije za glasanje, zapisničara i dva ovjerivača zapisnika),
2. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara,
3. Razmatranje i usvajanje odluke o promjeni pravne forme akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću i donošenje odgovarajućih akata u skladu sa Zakonom o privrednim društvima koji su neophodni za upis promjene pravne forme u sudskom registru,
4. Razmatranje i usvajanje odluke o imenovanju lica ovlaštenog za zastupanje društva sa ograničenom odgovornošću,
5. Razmatranje i usvajanje odluke o promjeni naziva društva sa ograničenom odgovornošću,
6. Razno.

II

POZIVAJU SE svi akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili preko punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa naprijed navedenim dnevnim redom.
U skladu sa članom 277. Zakona pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka na dan 14.11.2022. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine).
Ukoliko akcionar glasa preko punomoćnika, punomoć se daje u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena i prezimena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć.

III

Razlog održavanja Druge vanredne sjednice Skupštine akcionara je donošenje odluke o promjeni pravne forme iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

IV

Obavještavaju se akcionari da imaju mogućnost da ne prihvate Odluku o promjeni pravne forme i da imaju pravo da traže procjenu i otkup svojih akcija i ostvare svoja prava u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima.
Materijali za skupštinu po predloženom dnevnom redu dostupni su akcionarima u sjedištu Društva svakim radnim danom u periodu od 9:00-12:00 časova.


Upravni odbor

 

 

 



Prečice: SBLI