Imako a.d. Banja Luka saziva 2. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Imako a.d. Banja Luka

"IMAKO", trgovinsko i proizvodno, a.d. Banja Luka
Kralja Alfonsa XIII broj 21
UPRAVNI ODBOR
Broj:05/23
Datum:19.07.2023.

Na osnovu čl. 304., a u vezi sa čl. 272. i 268. Zakona o privrednim društvima (Sl. glasnik RS br.127/08,58/09,100/11,67/13,100/17, 82/19 i 17/23) Upravni odbor "IMAKO", trgovinsko i proizvodno, a.d. Banja Luka ( skraćeno poslovno ime: "IMAKO" a.d. Banja Luka), na svojoj sjednici održanoj dana 19.07.2023. donio je sljedeću

ODLUKU


1. SAZIVA SE II Skupština akcionara (vanredna skupština) koja će se održati dana 11.08.2023. godine u prostorijama Uprave društva u Banjoj Luci,Ul. Kralja Alfonsa XIII broj 21, prizemlje, sa početkom u 12,00 časova.
2. Oglas o sazivu skupštine objaviti najkasnije 15 dana prije utvrđenog termina na internet stranici berze i internet stranici IMAKO AD (www.imako.ba) sa sljedećim predloženim

DNEVNIM REDOM


1.1 Izbor predsjednika skupštine
1.2 Izbor radnih tijela skupštine (komisija za glasanje, zapisničar, 2 ovjerivača zapisnika).
2. Izvještaj komisije za glasanje
3. Usvajanje zapisnika sa XX skupštine akcionara održane 27.12.2022. godine
4. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o dopuni djelatnosti društva
5.Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke oizmjeni i dopuniStatuta "IMAKO", trgovinsko i proizvodno, a.d. Banja Luka
6. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o usvajanju Statuta "IMAKO", trgovinsko i proizvodno, a.d. Banja Luka
U slučaju da se vanredna skupština ne održi navedenog dana, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena skupština će se održati istog dana u 13,00 časova na istom mjestu sa predloženim dnevnim redom.

Pravo učešća i pravo glasa na skupštini ostvaruje se na osnovu liste akcionara Centralnog registra hartija od vrijednosti RS koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice skupštine akcionara, odnosno na dan 01.08.2023. godine. Lista akcionara će biti dostupna u sjedištu društva svim akcionarima koji imaju pravo glas na skupštini , radi ostvarivanja prava uvida i kopiranja , kao i mogućnosti stavljanja prigovaora na bilo koje neispravnosti na listi .
Na sjednici skupštine akcionara može se odlučivati samo o tačkama dnevnog reda koje su valjano objavljene i uvrštene u dnevni red, a može se raspravljati i o drugim pitanjima. Akcionar ili akcionari koji imaju više od 10% akcija sa pravom glasa za izbor upravnog odbora društva mogu predložiti i zahtjevati da se najviše dva pitanja uključe u dnevni red skupštine.Navedeni prijedlog mora se sačiniti u pisanoj formi u roku od pet dana od dana objave saziva sjednice vanredne skupštine. Prijedlog koji se dostvlja upravnom odboru i sjedištu društva, sadrži razloge za davanje prijedloga, uključujući i prijedlog odluke kao i imena akcionara koji daju prijedlog i broj glasova kojim raspolažu.Ako upravni odbor društva propusti da u roku od 72 časa od dana prijema zahtjeva odgovori na zahtjev akcionara u skladu sa naprijed navdenim ili ako on odbije zahtjev, nadležni sud u vanparničnom postupku ima ovlašćenje, po zahtjevu bilo kojeg od tih akcionara koji se mora podnijeti u daljem roku od 48 časova, da naloži da se o zahtjevu akcionara udovolji, o čemu donosi odluku u roku od 48 časova nakon prijema zahtjeva.
Ako na sjednici skupštine postoji kvorum Odluke po tački 1, 2, 3 i 4 dnevnog reda se donose običnom većinom glasova akcionara prisutnih lično ili preko punomoćnika koji imaju pravo glasa o tom pitanju. Odluke o tačkama 5 i 6 dnevnog reda donosi se kvalifikovanom većinom, a ta većina predstavlja pozitivno glasanjenajmanje 2/3 glasova prisutnih i akcionara koji glasaju pisanim putem i koji posjeduju akcije sa pravom glasa o tom pitanju, pod uslovom da postoji kvorum za sjednicu skupštine akcionara.
Materijali za skupštinubiće dostupni akcionarima u sjedištu društva u Banjaluci, Ul. Kralja Alfonsa XIII broj 21 svakim radnim danom od 09-12 časova.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Predsjednik
Upravnog odbora

 

 

 



Prečice: IMAK