Farma koka nosilja a.d. Milići saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Farma koka nosilja a.d. Milići

Na osnovu člana 35 tačka 9. Statuta Akcionarskog društva "Farma koka nosilja"- prečišćeni tekst, Upravpi odbor AD "Farma koka nosilja" Milići. je na sjednici održanoj dana 08.08.2023 . godine, donio

ODLUKU

I

O sazivanju redovne Skupštine akcionara za 2023.godinu AD "Farma koka nosilja" Milići. Skupština akcionara će se održati dana 14.09.2023. godine (četvrtak) u prostorijama AD "Farma koka nosilja" u Vukšić Polju sa početkom u 12.00 časova.
Za redovnu (godišnju) Skupštinu akcionara se predlaže sljedeći

Dnevni red

1. Imenovanje Komisije za glasanje, zapisničara i dva ovjerivača zapisnika od strane predsjedavajućeg Skupštinom akcionara.
2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje o verifikaciji punomoćja i utvrđivanju kvoruma,
3. Izbor Predsjednika Skupštine akcionara,
4. Razmatranje i usvajanje predloženog dnevnog reda.
5. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara,
6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Upravnog odbora za 2022.godinu,
7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju AD "Farma koka nosilja" za 2022. godinu,
8. Razmatranje i usvajanje Finansijskih izvještaja (Završnog računa) za 2022. godinu,
9. Razmatranje i usvajanje Izvještaja nezavisnog Revizora o finansijski.m izvještajima za 2022. godinu,
10. Razmatranje i usvajanje Odluke o raspodjeli dobiti/ pokriću gubitaka po Završnom računu za 2022. godinu,
11. Donošenje Odluke o izboru nezavisnog Revizora za 2023. godinu i određivanju naknade nezavisnom Revizoru.
12. Tekuća pitanja.

II

Akcionarsko društvo "Farma koka nosilja" ima 2.287.430 akcija redovne/obične klase. Za donošenja Odluka po svim tačkama Dnevnog reda potrebna je prosta većina zastupanih akcija.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara imaju akcionari koji su kao vlasnici akcija upisani u Centralnom registru hartija od vrijednosti na dan 04.09.2023. godine lično, putem zastupnika ili punomoćnika. Akcionar može dati punomoć u pisanoj formi određenom licu. sa određivanjem njegovog punog imena i podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć. Punomoć se može dati i elektronskim putem pod uslovom da je obezbjeđena autentičnost te izjave.
Punomoć se daje punomoćniku i dostavlja u sjedište društva.
Svi akcionari imaju pravo da učestvuju u radu Skupštine, da biraju i budu birani na sjednicama, da glasaju po svim tačkama dnevnog reda, kao i sva druga prava u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.
Akcionar koji prisustvuje skupštini nema prano prigovora na izostanak obavještenja ili nedostatak obavještenja o sazivanju sjednice skupštine,
Akcionar koji prisustvuje Skupštini može staviti na početku ili za vrijeme trajanja sjednice pismeni, obrazložen prigovor na pravilnost sazivanja Skupštine. O prigovoru odlučuje Skupština javnim glasanjem, većinom ukupnog broja glasova prisutnih i zastupanih akcionara.
Akcionar ili akcionari koji imaju najmanje 10 % akcija sa pravom glasa za izbor Upravnog odbora, mogu predložiti i zahtjevati da se najviše dva nova pitanja uključe u dnevni red Skupštine. Prijedlog se mora se sačiniti u pismenoj formi u roku od sedam dana od dana objave godišnjeg saziva sjednice Skupštine. Prijedlog se dostavlja Upravnom odboru u sjednštu društva, sadrži razloge za davanje prijedloga. uključujući i prijedloge odluka kao i imena akcionara koji daju prijedloge i broj glasova kojim raspolažu.

III

Kopije materijala za Skupštinu akcionara, akcionari mogu pogledati svakim radnim danom od 07,00-15,00 časova u prostorijama Društva u Vukšić Polju.
U slučaju da se Skupština akcionara ne održi navedenog dana zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština akcionara će biti održana narednog dana, odnosno 15.09.2023. godine (petak) u isto vrijeme. na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

IV

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja. a objaviće se u dnevnom listu „Glas Srpske'' i na internet stranici Banjalučke berze.


Broj: UO-I-8/23
Datum:08.08.2023. godine.


Predsjednik Upravnog odbora
Aleksandar Dukić

 


Prilog:
FKNO_saziv SA.pdf   106 KB - Latinica
FKNO_odluka o sazivu SA.doc   29 KB - Latinica

Prečice: FKNO