Veterinarska stanica a.d. Rogatica - Pokrenut prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka

Izvor:  Službeni glasnik RS 89/2023

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, stečajni sudija Minja Mirvić, u stečajnom postupku nad pravnim licem: Veterinarska ambulanta a.d. Rogatica, Rogatičke brigade broj 29, Rogatica, dana 25.9.2023. godine, donio je sljedeće

RJEŠENJE

Pokreće se prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom pravnog lica: Veterinarska ambulanta a.d. Rogatica.
Za privremenog stečajnog upravnika imenuje se Radenko Janjić.
Privremeni stečajni upravnik dužan je da obezbijedi i stara se o imovini dužnika; izvrši pregled dužnikovih poslovnih prostorija i izvrši uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika; utvrdi da li postoje razlozi i uslovi za otvaranje i vođenje stečajnog postupka; ispita da li imovina stečajnog dužnika može pokriti troškove stečajnog postupka; utvrdi da li se poslovanje stečajnog dužnika može u cjelini ili djelimično nastaviti u toku prethodnog postupka i izvrši kontrolu poslovanja.
Privremeni stečajni upravnik dužan je da podnese izvještaj ovom sudu u roku od 30 dana od imenovanja, u kojem će obavijestiti Sud o preuzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o zatečenom stanju.
Ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka određuje se za 15.11.2023. godine, u 11 00 časova, u prostorijama Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, sudnica broj 15, Ulica vojvode Radomira Putnika bb, Istočno Sarajevo. Na ročište se pozivaju predlagači, zakonski zastupnik - kao stečajni dužnik i privremeni stečajni upravnik.
Ovo rješenje objaviće se na oglasnoj tabli Suda, elektronskoj tabli Suda, internet stranici APIF-a i u "Službenom glasniku Republike Srpske".
Rješenje će se dostaviti Registru ovog suda radi upisa zabilježbe o pokretanju prethodnog postupka nad pravnim licem: Veterinarska ambulanta a.d. Rogatica.

Stečajni sudija, Minja Mirvić, s.r.

Pouka o pravnom lijeku
Protiv ovog rješenja stečajni dužnik i privremeni stečajni upravnik mogu izjaviti žalbu Višem privrednom sudu u Banjoj Luci u roku od osam dana putem ovog suda.


(61 0 St 015553 23 St-su)

 



Prečice: VSRG