Pošte Srpske a.d. Banja Luka saziva 1. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Pošte Srpske a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 272. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske" br.127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17, 82/19 i 17/23), člana 23, 24. i 42. stav 1. tačka g) STATUTA PREDUZEĆA ZA POŠTANSKI SAOBRAĆAJ REPUBLIKE SRPSKE A.D. BANJALUKA i Odluke Nadzornog odbora o sazivanju i utvrđivanju Dnevnog reda I vanredne Skupštine akcionara Preduzeća br. 1.-255/24 od 18.01.2024.godine, Nadzorni odbor Preduzeća, saziva

I VANREDNU SKUPŠTINU AKCIONARA

I vanredna skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka u 2024.godini, održaće se dana 05.02.2024. godine (ponedjeljak) u Banjoj Luci, u zgradi Uprave Preduzeća (aneks, I sprat), u Ul. kralja Petra I Karađorđevića broj 93, sa početkom u 13,00 časova.
Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara,
2. Izbor radnih tijela i utvrđivanje kvoruma,
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa II vanredne skupštine akcionara Preduzeća održane 30.10.2023. godine,
4. Razmatranje prijedloga i donošenje Plana rada i poslovanja Preduzeća sa poslovnom politikom za 2024.godinu,
5. Razmatranje prijedloga i donošenje Plana rada i poslovanja Preduzeća za period 2024.-2026.godina,
6. Razmatranje prijedloga i donošenje Programa investicija Preduzeća za 2024.godinu,
7. Razmatranje prijedloga i donošenje Programa investicija Preduzeća za period 2024.-2026.godina.

Materijali i prijedlozi odluka se objavljuju na internet- stranici Banjalučke berze i internet- stranici Preduzeća.
Sve predložene odluke po ovom dnevnom redu se donose običnom većinom glasova.
Pravni osnov za donošenje odluka i naznaka propisane većine za donošenje predloženih odluka, naznačeni su u preambuli prijedloga odluka.
Izvještaj Centralnog registra, kojim se utvrđuje pravo učešća i pravo glasa na skupštini akcionara, a koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija, pribaviće se sa danom 26.01.2024.godine.
U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara Preduzeća, zbog nedostatka kvoruma ne održi navedenog dana, ponovljena Skupština će se održati dana 12.02.2024.godine (ponedjeljak) sa istim dnevnim redom, u isto vrijeme i na istom mjestu.
Pravo da učestvuju u radu sjednice imaju svi akcionari, odnosno njihovi punomoćnici koji imaju valjanu punomoć. Punomoć se daje u pisanoj formi određenom licu, sa određenjem njegovog punog imena i podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje se daje punomoć. Potpis davaoca punomoći, fizičkog lica, mora biti ovjeren kod nadležnog organa. Punomoć pravnog lica potpisuje i ovjerava ovlašćeno lice u tom pravnom licu. Punomoć se može izdati za jednu ili više skupština, na određeno vrijeme ili do opoziva. Potpisanu i ovjerenu punomoć, punomoćnik predaje Komisiji za glasanje na početku sjednice.
Na sjednici Skupštine akcionara može se odlučivati samo o tačkama dnevnog reda koje su valjano objavljene i uvrštene u dnevni red u skladu sa zakonom, Statutom Preduzeća i Poslovnikom o radu Skupštine akcionara, a može se raspravljati i o drugim pitanjima.
Akcionar ili akcionari koji imaju najmanje 10% akcija sa pravom glasa, mogu predložiti i zahtijevati da se najviše dva nova pitanja uključe u dnevni red skupštine. Prijedlog se mora sačiniti u pisanoj formi u roku od 7 dana od dana objave saziva i dnevnog reda godišnje skupštine, odnosno u roku od 5 dana od dana objave saziva i dnevnog reda sjednice vanredne skupštine i isti se dostavlja Nadzornom odboru Preduzeća.
Sva detaljna procedura o pravima akcionara na predlaganje izmjena i dopuna dnevnog reda i pravima na postavljanje pitanja, kao i drugim pravima, je propisana Statutom Preduzeća i Poslovnikom o radu Skupštine akcionara, koji su obavljeni na internet- stranici Banjalučke berze i internet- stranici Preduzeća.
Obavještavaju se akcionari da su se dužni prijaviti za registraciju pola sata prije početka navedene sjednice.

 

PREDSJEDNIK
NADZORNOG ODBORA
Marko Mihajlović

 

 



Prečice: POST