Balkan investment bank a.d. Banja Luka saziva 6. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Balkan investment bank a.d. Banja Luka

Dana: 18.03.2013.godine

Na osnovu člana 35. Zakona o bankama Republike Srpske (,,Službeni glasnik Republike Srpske'' broj 44/03, 74/04, 116/11 i 5/12 ), člana 271. Zakona o privrednim društvima Predsjednik Nadzornog odbora Balkan Investment Bank AD dana 18.03.2013. godine, donosi:


O D L U K U


Predsjednik Nadzornog odbora saziva VI vanrednu Skupštinu akcionara Balkan Investment Bank Akcionarsko društvo Banja Luka, koja će se održati dana 08.04.2013. godine u 14.00 časova u prostorijama Balkan Investment Bank Akcionarsko društvo, Aleja Svetog Save 61, Banja Luka, Bosna i Hercegovina.

Za vanrednu Skupštinu akcionara predlaže se sljedeći dnevni red:

1. Izbor radnih tjela skupštine.
2. Izvještaj odbora za glasanje o verifikaciji predstavnika akcionara i utvrđenom kvorumu.
3. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara.
4. Razješenje članova Nadzornog odbora.
5. Imenovanje članova Nadzornog odbora.
6. Odobravanje ugovora koji se zaključuje sa članovima Nadzornog odbora i odobrenje direktoru Banke da ih u ime Banke potpiše.
7. Razmatranje i usvajanje godišnjeg finasijskog izvještaja na dan 31.12.2012.godine.
8. Donošenje Odluke o pokriću dijela gubitaka iz neraspoređene dobiti i zakonskih rezervi Banke.
9. Donošenje Odluke o smanjenju akcionarskog kapitala Banke i Odluke o povećanju akcionarskog kapitala Banke.
a)
• Donošenje Odluke o istovremenom smanjenju i povećanju akcionarskog kapitala Banke u redovnom postupku radi pokrivanja gubitka i povećanju osnovnog kapitala Banke novim ulozima u novcu.
• Donošenje Odluke o XI emisiji hartija od vrijednosti/IX emisiji akcija/VII emisiji redovnih akcija emitenta Balkan Investment Bank AD, po osnovu smanjenja kapitala bez obaveze izrade prospekta
• Donošenje Odluke o XII emisiji hartija od vrijednosti/X emisiji akcija/VIII emisiji redovnih akcija javnom ponudom koja je upućena svim investitorima koji će za upisane akcije uplatiti iznos od najmanje 100.000,00KM po investitoru za svaku pojedinačnu ponudu
b)
• Donošenje odluke o povećanju osnovnog kapitala
• Donošenje Odluke o XI emisiji hartija od vrijednosti/IX emisiji akcija/VII emisiji redovnih akcija javnom ponudom koja je upućena svim investitorima koji će za upisane akcije uplatiti iznos od najmanje 100.000,00KM po investitoru za svaku pojedinačnu ponudu

10. Donošenje odluke o izmjenama Statuta.

Napomena: Pravo glasanja u Skupštini ima akcionar koji se na listi akcionara kod Centralnog registra hartija od vrijednosti Republike Srpske nalazi 45 dana prije datuma održavanja Skupštine.
Materijali za predložene tačke dnevnog reda Skupštine, dostupni su svim akcionarima u prostorijama Balkan Investment Bank Akcionarsko društvo u Banjoj Luci, Aleja Svetog Save 61 svakim radnim danom od 8 do 16 časova, odnosno na www.blberza.com. kao i na web strani Balkan Investment Bank Akcionarsko društvo Banja Luka www.bib.ba.

Kontakt telefon: 051/245-000; Faks: 051/245-145; e-mail: contact@bib.ba

 



Prečice: BLKB