Klas a.d. Derventa saziva 14. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Klas a.d. Derventa

„KLAS" a.d. Derventa
DERVENTA
-Upravni odbor-
Broj: 22/13
Derventa: 03.10.2013. godine.

U skladu sa članom 272. i 304. Zakona o privrednim društvima („Službeni g]asnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09 i 100/11) i članom 48. Statuta „KLAS" a.d. Derventa, Upravni odbor „KLAS" a.d. Derventa na sjednici održanoj dana 03.10.2013. godine donio je odluku kojom


SAZIVA

XIV sjednicu Skupštine akcionara „KLAS" a.d. Derventa, koja će se održati u petak, 22.11.2013 godine u prostorijama Društva, Derventa, ulica Marije Bursć br. 17 sa početkom u 11.00 časova.


I
Za sjednicu se predlaže sljedeći:


DNEVNI RED

1. Razmatranje i usvajanje Odluke o izboru i imenovanje radnih tijela Skupštine akcionara (predsjednika, zapisničara, dva ovjerivača zapisnika i komisije za glasanje),
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa predhodne sjednice Skupštine akcionara,
3. Razmatranje i usvajanje godisnjeg finansijskog izvještaja za 2012 godinu,
4. Razmatranje i usvajanje Izvještaja nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja za 2012. godinu,
5. Razmatranje i usvajanje Odluke o razrešenju člana UO Društva,
6. Razmatranje i usvajanje Odluke o imenovanju člana UO Društva,
7. Razmatranje i donošenje odluke o izboru nezavisnog revizora za 2013. i 2014. godinu
8. Razmatranje i usvajanje Odluke o raspolaganju imovinom visoke vrijednosti,
9. Razno.


Pozivaju se akcionari da lično, putem punomoćnika ili glasanjem pismenim-putem učestvuju u radu Skupštine. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara na dan 12.11.2013. godine.
Punomoć fizičkih lica mora biti ovjerena kod nadležnog organa, punomoć za zastupanje pravnih lica - pečatom društva i potpisom ovlašćenog lica, a punomoć data od strane akcionara koji su strani državljani, odnosno sa sjedištem van Bosne i Hercegovine - apostille pečatom.
U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana u 11 časova zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se ođržati istog dana u 12 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Akcionarsko društvo objavljuje poziv za sjednicu skupštine akcionara u dva dnevna lista registrovana na području RS, „Nezavisne Novine" i „Glas Srpske", i bez prekida na internet stranici Banjalučke berze biće objavljen poziv za sjednicu skupštine akcionara i prijedlozi odluka koje se usvajaju. Akcionari imaju mogućnost uvida u prijedloge odluka koje će se usvajati i u sjedištu društva svakim radnom danom u redovno radno vrijeme.
Izvještaj o uslovima posla sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti.
Posao sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti se ogleda u zaključivanju ugovora o ispunjenju obaveza sa prenosom prava vlasništva na nepokretnosti Društva upisane u ZK uložak broj 483 KO Derventa 1.
Preporuka Upravnog odbora
Upravni odbor preporučuje Skupštini akcionara da donese odluku na osnovu koje će se izvršiti zaključivanju ugovora o ispunjenju obaveza sa prenosom prava vlasništva na nepokretnosti Društva.
Obavještenje akcionarima
Na osnovu člana 435. stav 1. tačka d) Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", 127/08, 58/09 i 100/U) obavještavamo akcionare Društva da mogu da ne prihvate odluku o raspolaganju imovinom velike vrijednosti i da imaju pravo na traženje procjene i otkupa akcija od Društva.

UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: KLAS