Gipsara volari a.d. Šipovo saziva 14. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

AD GIPSARA "VOLARI" ŠIPOVO

Na osnovu članova 267. i 272. stav 4. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09 i 100/11) i Odluke Upravnog odbora AD Gipsara "Volari" Šipovo broj: 66-387/2014 od 27.11.2014. godine, Upravni odbor AD Gipsara "Volari" Šipovo objavljuje

POZIV
ZA XIV (ČETRNAESTU) REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE AKCIONARA AD GIPSARA "VOLARI" ŠIPOVO

SKUPŠTINA ĆE SE ODRŽATI DANA 31.12.2014. GODINE (SRIJEDA) SA POČETKOM U 11 ČASOVA U PRNJAVORU, na adresi UKRINSKI LUG BB ŠTRPCI, UPRAVNA ZGRADA DRUŠTVA AD "RIBNJAK" PRNJAVOR.

Za ovu sjednicu Skupštine predložen je sljedeći:

DNEVNI RED

1. Donošenje Odluke o izboru predsjednika redovne sjednice Skupštine akcionara AD Gipsara "Volari" Šipovo
2. Upoznavanje sa Odlukama predsjednika Skupštine akcionara o imenovanju kandidata za članove:
a) Komisije za glasanje
b) Zapisničara i ovjerivača zapisnika
3. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa XIII redovne sjednice Skupštine akcionara AD Gipsara "Volari" Šipovo
4. Razmatranje i usvajanje Finansijskog izvještaja Društva za 2013. godinu
5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2013. godinu
6. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora za period 14.10.2013 - 27.11.2014. godine
7. Donošenje Odluke o izboru nezavisnog revizora finansijskih izvještaja Društva za 2014. godinu.

Odsutni akcionari mogu glasati putem pismene izjave o glasanju. Izjava o glasanju treba da sadrži: Ime i prezime akcionara, JMBG ili matični broj pravnog lica, pun naziv tačke dnevnog reda i izjavu da li glasa "Za" ili "Protiv" prijedloga odluke ili je "uzdržan od glasanja" sa potpisom akcionara, odnosno potpisom zakonskog zastupnika.

Izjava o glasanju, kao i punomoć koju daje akcionar - fizičko lice, treba da su ovjereni kod nadležnog državnog organa. Za akcionara - pravno lice izjavu o glasanju i punomoć ovjerava nadležni državni organ ili ovlašćeno lice sa pečatom tog pravnog lica.

Punomoć za zastupanje se može dati sposobnom punoljetnom fizičkom licu ili pravnom licu. Punomoćnik akcionara zaposlenih u AD Gipsara "Volari" Šipovo ne može biti direktor, član Upravnog odbora i članovi Izvršnog odbora.

Punomoć za zastupanje na Skupštini akcionara obavezno sadrži sljedeće podatke: podatke o vlasniku akcija i punomoćniku (puno ime i prezime, JMBG ili matični broj pravnog lica i adresa stanovanja, odnosno sjedište), podatke o broju, vrsti i klasi akcija za koje se daje punomoć, granice ovlašćenja i vrijeme trajanja punomoći.

Izjava o glasanju dostavlja se na adresu Skupština AD Gipsara "Volari" Šipovo (za Komisiju za glasanje) ili direktno u Upravi Društva, najkasnije do početka sjednice.

Materijal za redovnu sjednicu Skupštine dostupan je na uvid akcionarima svakim radnim danom u periodu od 8 do 15 časova u sjedištu Društva, na internet stranici berze i na internet stranici AD Gipsara "Volari" Šipovo www.gipsarasipovo.com.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti RS, koja sadrži podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara, odnosno sa stanjem na dan 21.12.2014. godine.

U slučaju nemogućnosti održavanja sjednice Skupštine akcionara u zakazano vrijeme, ponovljena sjednica Skupštine akcionara održaće se istog dana, na istom mjestu sa početkom u 12 časova, sa istim dnevnim redom.

Broj: 201/2014
Dana, 27.11.2014. godine

UPRAVNI ODBOR



Prečice: GVLR