Fop a.d. Lopare saziva 16. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Fop a.d. Lopare

IGMIN „MM" Modriča
AD. „ FOP" Lopare
Broj: 4/16
Dana,10.02.2016.godine

Na osnovu člana 267. tačka 1. i 2., člana 272. i 304. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik" Republike Srpske broj: 127/08, 57/09 i 100/11 ), te člana 21. Statuta Društva, većinski vlasnik IGMIN „MM" Modriča upućuje:

POZIV


Pozivaju se akcionari AD „FOP" Lopare na šesnaestu XVI (vanrednu) sjednicu Skupštine akcionara, koja će se održati dana 04.03.2016.godine sa početkom u 13 časova, u sali za sjednice Društva, Mačkovac bb, Lopare.Vanredna skupština se saziva radi formiranja organa upravljanja Društva.

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA:

1. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) Predsjedavajućeg
b) Verifikacione komisije - Komisije za glasanje
c) Zapisničara
d) Dva ovjerivača zapisnika
2. Usvajanje izvještaja Verifikacione komisije
3. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa petnaeste sjednice Skupštine Društva održane
31.07.2013.godine
4. Donošenje odluke o razrješenju članova Upravnog odbora.
5. Donošenje odluke o imenovanju članova novog Upravnog odbora.
6. Izvještaj novoizabranog direktora o zatečenom stanju i obavezama Društva
u tekućoj godini.
7. Tekuća pitanja

Poziv za vanrednu sjednicu Skupštinu akcionara objaviće se 13.02.2016.godine u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske ii to: „Glas Srpske" i „Nezavisne novine ", te na internet stranici Banjalučke berze. Skupštinski materijali sa prijedlozima odluka o kojima će se odlučivati na Skupštini biće dostavljeni akcionarima u pismenoj formi u roku od 7 dana od dana objavljivanja poziva u dnevnim novinama.
Pravo učešća i pravo glasanja ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti na dan 23.02.2016.godine.
Obavještavaju se svi akcionari da su se dužni prijaviti na registraciju pola sata prije održavanja sjednice. Pisana izjava o glasanju dostavlja se u sjedište Društva najkasnije dan prije održavanja Skupštine. Pravo glasa na Skupštini imaju akcionari lično ili putem punomoćnika. Skupštinski materijali dostupni su akcionarima u sjedištu Društva, Mačkovac bb, Lopare.
U slučaju nemogućnosti održavanja sjednice iz prethodnog stava u zakazano vrijeme, ponovljena sjednica zakazuje se za isti dan sa početkom u 15 časova.



IGMIN „MM" Modriča
_________________________
Milan Mišić

 



Prečice: FOPL