Oprema a.d. Bijeljina saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

AD "OPREMA" BIJELJINA
UPRAVNI ODBOR
Broj: 44/16
Datum: 18.8.2016. godine

Na osnovu člana 47, Statuta "Oprema" AD Bijeljina, Upravni odbor Društva, Odlukom od 18.8.2016. godine,

SAZIVA
VANREDNU SKUPŠTINU DRUŠTVA

Vanredna Skupština akcionara će se održati dana 14.9.2016. godine (srijeda), u sjedištu Društva u Bijeljini, ulica Gavrila Principa broj 4, sa početkom u 12 časova.
Za Vanrednu Skupštinu se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1.Izbor predsjednika Skupštine, koji nakon izbora imenuje:
- zapisničara,
- dva ovjerivača zapisnika iz reda akcionara
- komisiju za glasanje
2.Usvajanje izvještaja komisije za glasanje o prisutnosti akcionara
3.Usvajanje zapisnika sa godišnje Skupštine Društva održane dana 27.6.2016. godine
4.Donošenje odluke o prenosu akcija manjinskih akcionara uz naknadu

Pravo učešća i pravo glasa na Vanrednoj Skupštini imaju svi akcionari Društva upisani u Knjigu akcionara na dan 4,9,2016, godine, lično, putem zastupnika ili punomoćnika, Odluka pod tačkom 4, Dnevnog reda, donosi se na prijedlog kontrolnog akcionara - otkupioca Stanojević Đure, koji posjeduje 92,767986 % akcija AD Oprema" Bijeljina, oznake OPRM-R-A, pa u skladu sa članom 438b, stav 1, Zakona o privrednim društvima, navodimo podatke o licu koje je kontrolni akcionar - otkupilac i o visini naknade koju nudi kontrolni akcionar - otkupilac:

- Kontrolni akcionar - otkupilac: Stanojević Đuro, JMBG 0305949180854, iz Bijeljine, ulica Vukovarska broj 13, 76300 Bijeljina
- Visina naknade koju nudi:0,44 KM po jednoj akciji

Akcionari Društva mogu da izvrše uvid u materijal za Vanrednu Skupštinu (Zapisnik sa prethodne Skupštine akcionara, prijedlog odluke o prenosu akcija, godišnje izvještaje za posljednje tri poslovne godine, Izvještaj kontrolnog akcionara - otkupioca o primjerenoj novčanoj naknadi u postupku prenosa akcija manjinskih akcionara, Izvještaj o izvršenoj reviziji primjerenosti novčane naknade u postupku prenosa akcija manjinskih akcionara).
Uvid u materijal se može izvršiti u prostorijama Društva, u ulici Gavrila Principa broj 4, svakim radnim danom od 8 do 12 časova.
U slučaju da se Vanredna Skupština akcionara ne održi navedenog dana, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati narednog dana, odnosno 15.9.2016. godine, u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom,
Poziv za Vanrednu Skupštinu akcionara sa prijedlozima odluka, biće objavljeni u dnevnim novinama "Nezavisnim novinama" i "Glasu Srpske", na oglasnoj tabli Društva, i na internet stranici Banjalučke berze.

Predsjednik Upravnog odbora
Zorica Đurić, s.r.

 



Prečice: OPRM