Promtes a.d. Teslić saziva 4. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

AD "PROMTES" TESLIĆ
Broj: 04/2017. god

Na osnovu člana 268 - 1a Zakona o privrednim društvima RS ("Službeni glasnik RS" broj 127/8, 58/09 i 100/11) i člana 56. Statuta Akcionarskog Društva za proizvodnju i promet na veliko i malo "Promtes" Teslić, Upravni odbor AD

SAZIVA

IV vanrednu sjednicu Skupštine akcionara AD "Promtes" Teslić koja će se održati 6.2.2017. god. u prostorijama notarskog ureda Jove Radojka, Svetog Save br.4 u Doboju sa početkom u 9 časova.
Za sjednicu predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjedavajućeg i radnih tijela Skupštine
2. Usvajanje izvoda iz zapisnika sa XIII redovne sjednice Skupštine akcionara AD "Promtes" Teslić održane 24.5.2013. godine.
3. Usvajanje odluke Upravnog odbora o davanju saglasnosti za raspolaganje imovinom velike vrijednosti.

Pravo učešća u radu Skupštine imaju svi akcionari sa pravom glasa lično ili putem punomoćnika.
Date punomoći moraju biti ovjerene kod nadležnog organa ili ovlašćenih lica u Društvu.
Akcionari odnosno njihovi punomoćnici ostvariće svoje pravo da učestvuju u radu Skupštine na osnovu izveštaja Centralnog registra hartija od vrijednosti. Akcionari mogu izvršiti uvid u materijal za Skupštinu u "Natura vita" d.o.o. Blatnica od 8 do 15 časova.
Obavještavaju se nesaglasni akcionari da u skladu sa članom 435. Zakona o Privrednim društvima imaju pravo na traženje otkupa svojih akcija u društvu, i dužni su da društvu u skladu sa članom 435. tačka 5. navedenog zakona, prije Skupštine akcionara dostave pismeno obavještenje o namjeri da koriste to pravo ako se na Skupštini donese predmetna odluka. Akcionar koji Društvu ne uputi ovo obavještenje u prekluzivnom roku od dana objavljivanja poziva za sjednicu skupštine akcionara u skladu sa članom 272. ovog zakona, neće imati pravo na otkup akcija.


Predsjednik UO
Vlado Đurić

 



Prečice: PRMT