Mikroelektronika a.d. Banja Luka saziva 3. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Mikroelektronika AD Banjaluka

U skladu sa članom 53. i članom 33. Statuta Mikroelektronika AD Banjaluka, Upravni odbor Mikroelektronika AD Banjaluka

SAZIVA

III vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Mikroelektronika AD Banjaluka koja će se održati dana 6.4.2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama Društva u ulici Blagoja Parovića bb, Banjaluka.
Za III vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Mikroelektronika AD Banjaluka se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1.Izbor radnih tijela Skupštine akcionara:
1.1. Komisije za glasanje i verifikacija mandata
1.2. Zapisničara
1.3. Dva ovjerivača zapisnika
2. Donošenje Odluke o kreditnom zaduženju.


Razlog sazivanja:
III vanredna sjednica Skupštine akcionara saziva se radi donošenja Odluke o kreditnom zaduženju (sticanje i raspolaganje imovinom velike vrijednosti).
Izvještaj o uslovima posla sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti:
Društvo se kreditno zadužuje radi obezbjeđenja finansijskog okvira kod NLB banke a.d. Banjaluka.

Preporuka Upravnog odbora:
Preporučuje se Skupštini akcionara Mikroelektronika a.d. Banjaluka da donese Odluku o kreditnom zaduženju (obezbjeđenje finansijskog okvira za nabavku obrtnih sredstava). Za obezbjeđenje istog koristi se založno pravo na imovini.

Obavještenje akcionarima:
Obavještavaju se akcionari koji imaju pravo glasa da u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima imaju pravo da ne prihvate predloženu odluku i da u slučaju donošenja, odnosno izglasavanja navedene Odluke iskoriste pravo nesaglasnog akcionara.
Pravo na učešće u radu i odlučivanju na III vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Društva imaju svi akcionari lično ili zastupani po punomoćnicima, a prema Izvještaju Centralnog registra HOV a.d. Banjaluka koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 24.3.2017. godine.
Punomoć za zastupanje mora biti ovjerena kod nadležnog organa.
Pozivamo sve akcionare da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanjem pisanim putem uzmu učešće u radu i odlučivanju na predmetnoj sjednici Skupštine akcionara.
U slučaju da se zakazana sjednica Skupštine akcionara ne održi 6.4.2017. godine zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica će se održati istog dana sa početkom u 13 časova na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Skupštinske materijale akcionari mogu dobiti na uvid u prostorijama Društva svakog radnog dana od 20.3.2017. do dana održavanja sjednice Skupštine akcionara u vremenu od 8 do 15 časova.

 

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA
Dragan Praštalo

 



Prečice: CMEL