Agrokrajina a.d. Banja Luka saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

"Agrokrajina" a.d. Banjaluka
Br. 37-1-04/17
Datum: 6. april 2017. godine

Na osnovu odredbe člana 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS" br. 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i Odluke Upravnog odbora društva broj: 37-1-04/17 od 6. aprila 2017. godine, Upravni odbor Društva objavljuje:

POZIV
za vanrednu Skupštinu akcionara "Agrokrajina" a.d. Banjaluka


Vanredna Skupština akcionara "Agrokrajina" a.d. Banjaluka će se održati dana, 9. maja 2017. godine, u prostorijama Društva u Banjaluci, ul. Vidovdanska br. 39 sa početkom u 12 časova.
Za cjednicu Skupštine predložen je sljedeći:

Dnevni red


1. Izbor radinh tijela Skupštine akcionara (izbor predsjedavajućeg Skupštine i imenovanje zapisničara, ovjerivača zapisnika i članova komisije za glasanje),
2. Usvajanje Zapisnika sa vanredne sjednice Skupštine akcionara od 25. januara 2012. godine,
3. Donošenje odluke o izboru Upravnog odbora Društva,
4. Donošenje odluke o izboru revizora za reviziju finansijskih izvještaja za 2017. godinu,
5. Donošenje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti - zalaganjem nekretnina,
6. Razno.

Napomena:


Jedan od razloga za sazivanje sjednice Skupštine jeste i donošenje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti, koja se odnosi na zasnivanje založnog prava - hipoteke na nekretninama Društva koje prelaze 30% od knjigovodstvene vrijednosti imovine iskazane u posljednjem godišnjem bilansu stanja, a sve s ciljem zaključenja Ugovora o kreditu. Upravni odbor Društva daje preporuku za usvajanje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti iz razloga što se to pokazalo kao pozitivna praksa i kroz protekli period. Obavještavaju se akcionari koji budu glasali protiv donošenja Odluke iz tačke 4. ili budu uzdržani od glasanja (nesaglasni akcionari) da isti ostvaruju pravo na otkup njihovih akcija saglasno odredbama članova 435. i 436. Zakona o privrednim društvima. Pozivaju se svi akcionari, fizička i pravna lica, da lično ili putem punomoćinka ili glasanjem pisanim putem učestvuju u radu Skupštine akcionara Društva. Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara Društva ostvaruju akcionari Društva koji cy upisani y Centralni registar xaptija od vrijednosti na dan, 29. april 2017. godine. Akcionar može dati punomoć u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje daje punomoć. Sve informacije i materijale predložene dnevinm redom, akcionari mogu dobiti lično u sjedištu Društva, svakim radnim danom od 9 do 15 časova. U slučaju da se Skupština ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovna sjedninca Skupštine zakazuje se za 16. maj 2017. godine, na istom mjestu u isto vrijeme sa istim dnevinm redom.


Predsjednik Upravnog odbora



Prečice: AGKR