Uzor d.d. Brčko saziva redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

"UZOR" d.d. BRČKO
Ul. Dejtonska 127
76100 Brčko
Broj: 33/17
Brčko, 5.10.2017. godine

Na osnovu člana 224. stav 2. Zakona o preduzećima Brčko distrikta BiH i člana 53. Statuta, "Uzor" d.d. Brčko distrikt uprava odnosno direktor društva,

SAZIVA
Skupštinu dioničara "Uzor" d.d. Brčko distrikt BiH

Skupština dioničara "Uzor" d.d. Brčko distrikt BiH održaće se 17.11.2017. godine (petak) sa početkom u 12 časova u sjedištu odnosno prostorijama društva u Brčko distriktu, Dejtonska 127.
Za sjednicu Skupštine dioničara uprava društva predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjedavajućeg Skupštine, zapisničara i verifikacione komisije.
2. Donošenje odluke o pokriću gubitaka iz ranijih godina na teret registrovanog osnovnog odnosno dioničarskog kapitala.
3. Donošenje odluke o izdvajanju sredstava u obavezne zakonske rezerve na teret registrovanog osnovnog odnosno dioničarskog kapitala.
4. Donošenje odluke o smanjenju registrovanog osnovnog odnosno dioničarskog kapitala društva radi pokrića gubitaka iz ranijih godina i izdvajanja u obavezne zakonske rezerve na teret osnovnog kapitala u skladu sa
članom 294. Zakona o preduzećima Brčko distrikta.
5. Donošenje odluke o izmjenama Statuta "Uzor" d.d. Brčko distrikt koje se odnose na smanjenje osnovnog kapitala i promjenu osnivača odnosno vlasnika kapitala u skladu sa važećom listom dioničara izdatom od strane Centralnog registra hartija od vrijednosti.
6. Donošenje odluke o izboru revizora finansijskih izvještaja za 2017. godinu.

Uvid u materijale po svim tačkama dnevnog reda može se izvršiti svakog radnog dana u prostorijama "Uzor" d.d. Brčko distrikt od 9 do 14 časova.
Odluke po tačkama dnevnog reda 4 i 5 donose se odnosno usvajaju se dvotrećinskom većinom dioničara sa pravom glasa. Dioničari ili grupa dioničara sa najmanje 5 % ukupnog broja dionica sa pravom glasa ima pravo pismeno predložiti izmjenu dnevnog reda najkasnije 10 dana od dana objavljivanja obavještenja u dnevnim listovima o održavanju skupštine uz obrazloženje takvog prijedloga.


UPRAVA
DIREKTOR
Milošević Panto

 

 



Prečice: UZR9