ZMIF u preoblikovanju Balkan investment fond a.d. Banja Luka - Javni oglas za prodaju nekretnina

Izvor:  DUIF Management Solutions d.o.o.

Društvo za upravljanje investicionim fondovima „MANAGEMENT SOLUTIONS" d.o.o. Banja Luka (u daljem tekstu: Društvo) na osnovu Odluke Upravnog odbora br. UO-MS-06/18 od 12.02.2018. godine, objavljuje

JAVNI OGLAS
za prodaju nekretnine u vlasništvu Zatvorenog mješovitog investicionog fonda sa javnom ponudom u preoblikovanju „BALKAN INVESTMENT FOND" a.d. Banja Luka

1. Javni oglas je otvoren do 01.03.2018. godine do 12 časova.
2. Predmet prodaje je: Privredna zgrada - dječije obdanište i građevinsko zemljište u mjestu Karakaj, opština Zvornik ZK uložak broj: 5631 za predmetne nekretnine koje se nalaze na zemljištu označenom kao parcela k.č.broj:6691/1 po novom operatu, u naravi ekonomsko dvorište - dječije obdanište površine P=10.065m2 i privredna zgrada dječije obdanište površine P=1.330m2, kojima po starom operatu odgovaraju nekretnine označene kao k.č. broj:3332/4 - 1.Fabrički krug; 2.Ekonomsko dvorište; 3.Dječije obdanište; Ekonomsko dvorište površine 01ha 13a 95m2 i Objekat br.61, ukupne površine 01ha 13a 95m2 .
Predmetne nekretnine su u vlasništvu Zatvorenog mješovitog investicionog fonda sa javnom ponudom u preoblikovanju "Balkan Investment Fond" a.d. Banja Luka u dijelu 1/1.
3. Početna prodajna cijena je 382.426,30 KM, slovima:tristotineosamdesetdvijehiljadečetiristotinedvadesetšest i 30/100KM.
4. Pravo učešća putem javnog poziva imaju domaća i strana fizička i pravna lica.
5. Ponude se podnose neposredno kod Društva, Vidovdanska br.33, Banja Luka, najkasnije do 01.03.2018. godine, do 12:00 časova. Društvo zadržava pravo produženja roka za podnošenje ponuda.
6. Ponuda se podnosi u zatvorenoj koverti sa oznakom : „Ponuda za kupovinu nekretnine - ne otvaraj", a ista sadrži:
a) za ponuđača koji je fizičko lice:
- prezime, ime jednog roditelјa, ime, potpis
- ovjerenu kopiju dokumenta za identifikaciju (lična karta, pasoš),
- naznaku da djeluje u svoje ime,
- ponuđenu cijenu za predmetne nekretnine
- izjavu ponuđača da preuzima obavezu uplate prodajne cijene,
- podatke o uplati depozita i broj računa za povrat depozita.
b) za ponuđača koji je pravno lice:
- poslovno ime, sjedište i adresu pravnog lica,
- matični broj,
- podatke o licu ovlašćenom za zastupanje (prezime, ime jednog roditelјa, ime, ovjerenu kopiju dokumenta za identifikaciju - lična karta, pasoš),
- dokaz da djeluje u ime pravnog lica,
- ponuđenu cijenu za predmetne nekretnine
- izjavu ponuđača da preuzima obavezu uplate prodajne cijene,
- podatke o uplati depozita i broj računa za povrat depozita i
- potpis lica ovlašćenog za zastupanje ovjeren pečatom pravnog lica.
7. Ponuda se može povući na pismeni zahtjev ponuđača najkasnije do isteka roka za podnošenje ponuda iz javnog poziva. Povrat depozita vrši se u roku od 7 dana od dana povlačenja ponude.
8. Ponude koje pristignu putem pošte nakon navedenog roka neće se razmatrati, kao ni blagovremene ponude koje su neobezbijeđene uplatom depozita ili su niže od početne cijene.
9. Uvid u dokumentaciju o nekretnini može se vršiti u sjedištu Društva, Vidovdanska 33, 78 000 Banja Luka. Kontakt telefon za informacije broj: +387 51 491 555 radnim danom od 8-16 časova.
10. Javni poziv je objavljen na internet stranici Društva www.management-solutions.biz i Banjalučke berze www.blberza.com
11. Depozit iznosi 38.242,63 KM, slovima: tridesetosamhiljadadvijestotinečetrdesetdvije i 63/100 KM i uplaćuje se na račun ZMIF u preoblikovanju „Balkan Investment Fond" a.d. Banja Luka broj: 562-100-80031497-63 kod NLB Banke a.d. Banja Luka. U momentu otvaranja ponude uplata depozita mora biti registrovana na računu Fonda. Depozit koji je uplatio ponuđač uračunava se u kupoprodajnu cijenu, a na uplaćeni depozit ne obračunava se kamata. Troškove prenosa depozita snosi ponuđač. Ponuđač je obavezan da dostavi ponudu u svoje ime i izvrši uplatu depozita sa svog računa u poslovnoj banci.
12. Rangiranje ponuda se vrši prema ponuđenim cijenama u javnom pozivu, počev od najvišeg do najnižeg iznosa u cilјu formiranja liste prihvaćenih ponuda. Najpovolјnijom ponudom se smatra ponuda sa najvišom ponuđenom cijenom u javnom pozivu. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu najvišu cijenu, prednost će imati onaj ponuđač čija je ponuda ranije dostavlјena.
13. Ugovor o kupoprodaji zaključuje se u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavještenja prvorangiranom ponuđaču.
14. Kada najpovoljniji ponuđač/kupac ne zaključi ugovor o kupoprodaji u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavještenja ili ne izvrši plaćanje kupoprodajne cijene u ugovorenom roku od 15 dana od dana zaključivanja ugovora, smatra se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat depozita.
15. Troškovi sačinjavanja, potpisivanja i ovjere ugovora, uknjižbe prava vlasništva, kao i poreza i drugih naknada, snosi kupac.
16. Ponude se otvaraju u sjedištu ZMIF u preoblikovanju Balkan Investment Fonda a.d. Banja Luka, Vidovdanska 33, Banja Luka, dana 01.03.2018. godine u 13 časova.

 

 



Prečice: BLKP