Banjalučka pivara a.d. Banja Luka saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Banjalučka pivara a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 304 Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13 i 100/17) i članova 30 i 41 Statuta „Banjalučke pivare" a.d. Banja Luka, te odluke Upravnog odbora „Banjalučke pivare" a.d. Banja Luka broj 02-108/18 od 01.03.2018. godine, Upravni odbor „Banjalučke pivare" a.d. Banja Luka objavljuje

POZIV
ZA XXVI VANREDNU SJEDNICU SKUPŠTINE AKCIONARA „BANJALUČKE PIVARE" A.D. BANJA LUKA

XXVI VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE AKCIONARA ĆE SE ODRŽATI 02.04.2018. GODINE (PONEDJELJAK) SA POČETKOM U 10:00 ČASOVA U BANJOJ LUCI, UL. SLATINSKA 8, U UPRAVNOJ ZGRADI „BANJALUČKE PIVARE".

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara AD „Banjalučka pivara" Banja Luka
2. Usvajanje zapisnika sa XXIV redovne sjednice Skupštine AD „Banjalučka pivara" Banja Luka
3. Usvajanje zapisnika sa XXV vanredne sjednice Skupštine AD „Banjalučka pivara" Banja Luka
4. Razmatranje i usvajanje odluke o usvajanju ugovora o spajanju uz pripajanje AD „Banjalučke pivare", društva sticaoca, i „DRAFT" d.o.o., društva, koje prestaje pripajanjem.

Odsutni akcionari mogu glasati putem pisane izjave o glasanju. Izjava o glasanju treba da sadrži: ime i prezime akcionara, JMBG, matični broj pravnog lica, pun naziv tačke dnevnog reda i izjavu da li glasa „za" ili „protiv" prijedloga odluke ili je „uzdržan od glasanja" sa potpisom akcionara, odnosno potpisom zakonskog zastupnika i pečatom akcionara (ukoliko je akcionar privredno društvo).

Izjava o glasanju, kao i punomoć, koju daje akcionar-fizičko lice, treba da su ovjereni kod nadležnog državnog organa. Punomoć za zastupanje se može dati poslovno sposobnom punoljetnom fizičkom licu ili pravnom licu. Punomoćnik akcionara zaposlenih u „Banjalučkoj pivari" a.d. ne može biti direktor, član Upravnog odbora i članovi Izvršnog odbora. Punomoć za zastupanje na Skupštini akcionara obavezno mora sadržati sljedeće podatke: podatke o vlasniku akcija i punomoćniku (puno ime i prezime, JMBG ili matični broj pravnog lica i adresa stanovanja odnosno sjedište), podatke o broju, vrsti i klasi akcija za koje se daje punomoć, granice ovlaštenja i vrijeme trajanja punomoći.

Registracija akcionara od strane Komisije za glasanje vršiće se u periodu od 09:00 do 09:45 časova. Svi akcionari, koji dođu nakon predviđenog termina, nemaju pravo aktivnog učestvovanja na Skupštini.

Izjava o glasanju se dostavlja poštom na adresu: Skupština „Banjalučke pivare" a.d. Banja Luka (za Komisiju za glasanje), Ulica Slatinska 8 ili direktno na protokol (upravna zgrada-prizemlje), najkasnije do roka, koji je određen za registraciju akcionara.

OBAVJEŠTENJE:
Obavještavaju se akcionari da je Altima UK Value Investments Limited („AUKVIL"), uputila „Banjalučkoj pivari" pismo namjere, kojim „AUKVIL" inicira spajanje uz pripajanje društva „Draft" d.o.o. Banja Luka, čiji je jedini član, „Banjalučkoj pivari" a.d. Banja Luka, a sve u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i drugim propisima, koji regulišu predmetnu materiju, s ciljem optimizacije svoje korporativne strukture i strukture imenovanih društava.
S obzirom na inicirani postupak, Upravni odbor „Banjalučke pivare" a.d. Banja Luka, iz navedenih razloga saziva ovu vanrednu sjednicu Skupštine akcionara, a radi donošenja odluke o usvajanju Ugovora o spajanju uz pripajanje.

Materijali iz dnevnog reda, kao i materijali u skladu sa članom 380 Zakona o privrednim društvima RS, dostupni su svim akcionarima u sjedištu Društva svakim radnim danom u periodu od 8:00-16:00 časova, kao i na internet stranici „Banjalučke pivare" ad Banja Luka: www.banjaluckapivara.com i na internet stranici „Banjalučke berze": www. blberza.com.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara se ostvaruje na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti Republike Srpske, koji sadrži podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 23.03.2018. godine.
U slučaju da se Skupština ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine zakazuje se istog dana u 11:00 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Broj: 02-108-1/2018 PREDSJEDNIK
Dana: 01.03.2018. godine UPRAVNOG ODBORA
Ragnar Tryggvason

 

 



Prečice: BLPV