KP Čistoća a.d. Vlasenica - Pokreće se prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka

Izvor:  Službeni glasnik RS 23/19

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, stečajni sudija Dragan Borovčanin, u stečajnom postupku nad KP "Čistoća" p.o. Vlasenica, Svetosavska br. 100, 4.3.2019. godine, donio je sljedeće

RJEŠENJE

Pokreće se prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka nad KP "Čistoća" p.o. Vlasenica, Svetosavska br. 100.
Za privremenog stečajnog upravnika imenuje se Vlado Simović iz Foče, dip. ekonomista, iz Rogatice. Privremeni stečajni upravnik će da: obezbijedi i stara se o imovini dužnika; izvrši pregled dužnikovih poslovnih prostorija i izvrši uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika; utvrdi da li postoje razlozi i uslovi za otvaranje i vođenje stečajnog postupka; ispita da li imovina stečajnog dužnika može da pokrije troškove stečajnog postupka; utvrdi da li poslovanje stečajnog dužnika može u cjelini ili djelimično da se nastavi u toku prethodnog postupka; izvrši kontrolu poslovanja.
Privremeni stečajni upravnik dužan je da podnese izvještaj ovom sudu u roku od 30 dana od imenovanja, u kojem će da izvijesti o preduzetim radnjama i iznese svoje stručno mišljenje o zatečenom stanju. Ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka određuje se za 19.4.2019. godine, u 10.00 časova, u prostorijama Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, kancelarija broj 11, Ul. vojvode Radomira Putnika bb, na koje se pozivaju Vitomir Kurtuma, direktor, kao stečajni dužnik, i privremeni stečajni upravnik.
Ovo rješenje objaviće se na oglasnoj tabli Suda, elektronskoj tabli Suda, internet stranici APIF-a i u "Službenom glasniku Republike Srpske".
Rješenje će se dostaviti Registru ovog suda radi upisa zabilježbe o pokretanju prethodnog postupka nad pravnim licem KP "Čistoća" p.o. Vlasenica, Svetosavska br. 100.


(61 0 St 012427 18 St-su)

 



Prečice: KPVL