Komus a.d. Novi Grad - Otvara se postupak restrukturiranja

Izvor:  Službeni glasnik 40/19

Okružni privredni sud u Prijedoru objavljuje da je Rješenjem broj: 67 0 St 000425 18 St, od 25.4.2019. godine, u 13.00 časova, otvoren postupak restrukturiranja nad dužnikom: Komunalno preduzeće "Komus" a.d. Novi Grad, Njegoševa ulica br. 32 a, Novi Grad, JIB 4400753560001, MB: 1-343-00.
Za povjerenika je imenovan Goran Radivojac iz Prijedora, nastanjen u Banjoj Luci, Ulica Nikole Tesle broj 9.
Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana od dana objavljivanja Rješenja o otvaranju postupka restrukturiranja u "Službenom glasniku Republike Srpske" prijave svoja potraživanja sa priloženim dokazima o osnovanosti potraživanja. Prijava se podnosi Sudu, u dva primjerka, na obrascu prijave, objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srpske", broj 68/16. Pozivaju se razlučni povjerioci da u roku od 30 dana od dana objavljivanja Rješenja o otvaranju postupka restrukturiranja u "Službenom glasniku Republike Srpske" prijave svoja razlučna prava i u prijavi naznače stvar ili dio imovine dužnika na koji se odnosi njihov zahtjev pravni osnov razlučnog prava, te da daju izjavu da li se odriču ili ne odriču prava na odvojeno namirenje. Prijava se podnosi Sudu, u dva primjerka, na obrascu prijave, objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srpske", broj 68/16.
Pozivaju se izlučni povjerioci da u roku od 30 dana od dana objavljivanja Rješenja o otvaranju postupka restrukturiranja u "Službenom glasniku Republike Srpske" prijave svoja izlučna prava i u prijavi navedu podatke o svojim pravima, pravnoj osnovi izlučnog prava, te naznače stvar ili dio imovine stečajnog dužnika na koji se odnosi njihov zahtjev i da daju izjavu da li se odriču prava na odvojeno namirenje. Prijava se podnosi Sudu, u dva primjerka, na obrascu prijave, objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srpske", broj 68/16. Razlučni i izlučni povjerioci dužni su uz prijavu svog potraživanja da daju pismenu izjavu o pristanku ili uskraćivanju pristanka odgode namirenja iz predmeta na koji se odnosi njihovo razlučno pravo, odnosno izdvajanje predmeta na koji se odnosi njihovo izlučno pravo.
Ročište povjerilaca na kom će biti ispitane prijave potraživanja (ispitno ročište) zakazuje se za petak, 5.7.2019. godine, u 11.00 časova, u zgradi Okružnog privrednog suda u Prijedoru, Ulica akademika Jovana Raškovića broj 6, sala za suđenje broj 24.
Pozivaju se dužnik, povjerenik i povjerioci da prisustvuju ispitnom ročištu u zakazano vrijeme. Nalaže se dužniku da povjereniku omogući uvid u materijalno-finansijsko knjigovodstvo dužnika, te da povjeriocima omogući uvid u isprave iz kojih proizlaze potraživanja navedena u popisu imovine i prava. Pozivaju se dužnikovi dužnici da svoje dospjele obaveze bez odgađanja ispune.
Rješenje o otvaranju postupka restrukturiranja dostaviće se Službenom glasniku Republike Srpske radi objave u "Službenom glasniku Republike Srpske" i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge radi objavljivanja na internet stranici Agencije. Obavještavaju se povjerioci i druga zainteresovana lica da mogu izvršiti uvid u Rješenje o otvaranju postupka restrukturiranja, Izvještaj o finansijskom stanju i poslovanju dužnika i Plan finansijskog i operativnog restrukturiranja na oglasnoj tabli Suda i internet stanici Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).
Rješenje o otvaranju postupka restrukturiranja i obavještenje objavljeni su na oglasnoj tabli Suda 25.4.2019. godine, u 13.00 časova, od kada su stupile na snagu pravne posljedice otvaranja postupka restrukturiranja iz čl. 46. do 49. ZOS.


(67 0 St 000425 18 St-su)

 

 



Prečice: KMNG