Dobojka a.d. Doboj - Pokreće se prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka

Izvor:  Službeni glasnik RS 37/20

Okružni privredni sud u Doboju, stečajni sudija mr sc. Mato Kulaš, rješavajući po prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad subjektom upisa pod nazivom: Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj, 7.4.2020. godine, donio je sljedeće

RJEŠENJE

I

Pokreće se prethodni postupak za utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka nad subjektom upisa pod nazivom: Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj.

II

Za privremenog stečajnog upravnika imenuje se Dragan Prodić iz Teslića.

III

Privremeni stečajni upravnik dužan je odmah, po prijemu Rješenja o imenovanju, postupiti u smislu odredbi čl. 56. i 58. Zakona o stečaju, i to:
- obezbijediti imovinu stečajnog dužnika i brinuti se o istoj,
- ispitati da li će imovina stečajnog dužnika pokriti troškove stečajnog postupka,
- ispitati da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka,
- izvršiti procjenu da li se poslovanje stečajnog dužnika u cjelini ili u pojedinim dijelovima može nastaviti,
- izvršiti pregled dužnikovih poslovnih prostorija i izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika, te druge radnje s ciljem obezbjeđenja imovine stečajnog dužnika.
Privremeni stečajni upravnik dužan je dostaviti izvještaj stečajnom sudiji u roku od 30 dana od dana imenovanja, u kojem će izvijestiti ovaj sud o preduzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o tome da li postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, odnosno da li postoje uslovi da se poslovanje stečajnog dužnika u cjelini ili u pojedinim dijelovima može nastaviti, te da položi račun o svom radu za period privremene uprave.

IV

Ovo rješenje objaviće se na oglasnoj tabli Suda, u "Službenom glasniku Republike Srpske" i na internet stranici APIF-a.

V

Rješenje će se dostaviti Registru poslovnih subjekata ovog suda i Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske - Područna jedinica Doboj radi upisa zabilježbe o pokretanju prethodnog postupka.


(60 0 St 029441 20 St-su)

 



Prečice: DBJK