Dobojka a.d. Doboj - Otvara se stečajni postupak

Izvor:  Službeni glasnik RS 63/20

Okružni privredni sud u Doboju, stečajni sudija mr sc Mato Kulaš, rješavajući po prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad Akcionarskim društvom za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj, Ul. Nikole Pašića broj 4, Doboj, donio je 8.6.2020. godine sljedeće

RJEŠENJE

I - Otvara se stečajni postupak nad dužnikom: Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj. Sjedište: Ul. Nikole Pašića broj 4, Doboj, MBS 60-02-0011-12 (stari broj 1-435-00), JIB 4400014840004.
II - Stečajni postupak otvara se 8.6.2020. godine, u 14.00 časova. Rješenje o otvaranju stečajnog postupka Sud će objaviti na oglasnoj tabli Suda, u "Službenom glasniku Republike Srpske" i na internet stranici APIF-a.
III - Za stečajnog upravnika imenuje se Dragan Prodić iz Teslića.
IV - Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku Republike Srpske" prijave svoja potraživanja stečajnom sudu (član 100. stav 1. Zakona o stečaju) dostavom prijave i priloga u dva primjerka (član 169. Zakona o stečaju), te prilože dokaz o uplaćenoj sudskoj taksi na prijavu potraživanja u visini od 1% od vrijednosti potraživanja, s tim da taksa ne može biti manja od 50,00 KM ni veća od 10.000,00 KM i to na žiro račun broj: 562-0990000055687, budžet Republike Srpske, Banja Luka, vrsta prihoda 722211, opština 028, budžetska organizacija Okružnog privrednog suda u Doboju, broj: 1087001.
V - Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku Republike Srpske" obavijeste stečajnog upravnika koja prava osiguranja potražuju na predmetima imovine stečajnog dužnika. Potrebno je navesti predmet na kome se potražuje pravo osiguranja, vrstu i razlog nastanka prava osiguranja kao i osigurano potraživanje (član 100. stav 2. Zakona o stečaju).
VI - Pozivaju se lica koja imaju obaveze prema stečajnom dužniku da ih bez odgađanja izvrše prema stečajnom dužniku (član 100. stav 3. Zakona o stečaju).
VII - Otvaranje stečajnog postupka upisaće se u sudski registar ovog suda, tako da se uz naziv stečajnog dužnika izvrši upis oznake: "u stečaju", te upis imena i prezimena stečajnog upravnika kao lica ovlašćenog za zastupanje stečajnog dužnika.
VIII - Skupština povjerilaca (ispitno ročište) na kojem će se ispitati prijavljena potraživanja zakazuje se za petak, 31.7.2020. godine, u 11.00 časova, u zgradi Okružnog privrednog suda u Doboju, Ul. Svetog Save broj 22, sudnica broj I.
IX - Skupština povjerilaca (izvještajno ročište) na kojem će se na osnovu izvještaja stečajnog upravnika odlučiti o daljem toku stečajnog postupka održaće se isti dan i na istom mjestu nakon ispitnog ročišta.

 

Obrazloženje

Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj, Ul. Nikole Pašića broj 4, Doboj, kao predlagač, podnijelo je ovom sudu putem zakonskog zastupnika Vitomira Petkovića, 4.2.2020. godine, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom: Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pekarskih i drugih prehrambenih proizvoda "Dobojka" Doboj, Ul. Nikole Pašića broj 4, Doboj.
Sud je Rješenjem broj: 60 0 St 029441 20 St, od 7.4.2020. godine, pokrenuo prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka, te imenovao privremenog stečajnog upravnika.
Dana 13.5.2020. godine privremeni stečajni upravnik je u spis Suda dostavio izvještaj o utvrđivanju uslova za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.
Sud je za 4.6.2020. godine zakazao ročište za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka. Na tom ročištu zakonski zastupnik je izjavio da ostaje kod prijedloga za otvaranje stečajnog postupka.
Privremeni stečajni upravnik je izjavio da u cijelosti ostaje kod podnesenog izvještaja, te je predložio otvaranje stečajnog postupka.
Nakon što je ocijenio da je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka dopušten i da postoji zakonom predviđen stečajni razlog, te da je podnosilac prijedloga za pokretanje stečajnog postupka uplatio predujam u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM, Sud je utvrdio da postoje i uslovi za otvaranje stečajnog postupka, te je, u smislu odredaba člana 97. stav 6, čl. 99. i 104. Zakona o stečaju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 16/06), donio Rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad navedenim stečajnim dužnikom.
Odluku o imenovanju stečajnog upravnika Sud je donio u skladu sa odredbom člana 68. Zakona o stečaju, a nakon što je utvrdio da isti ispunjava uslove utvrđene odredbom člana 66. istog zakona.
Sud je odluku o određivanju ispitnog ročišta i izvještajnog ročišta donio u smislu odredbe člana 101. Zakona o stečaju.
Odluku o objavljivanju otvaranja stečajnog postupka Sud je donio u smislu odredbe člana 102. Zakona o stečaju.
U smislu odredbe člana 100. Zakona o stečaju, Sud je uputio odgovarajuće pozive povjeriocima i dužnicima stečajnog dužnika.
Upis otvaranja stečajnog postupka u javne registre Sud je odredio u smislu odredbe člana 103. Zakona o stečaju.
Iz iznijetih razloga Sud je odlučio kao u izreci Rješenja.


Stečajni sudija, Mr sc Mato Kulaš, s.r.


Pouka
Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba koju može izjaviti stečajni dužnik u roku od osam dana, računajući od dana dostavljanja istog. Žalba se podnosi Višem privrednom sudu Banja Luka putem ovog suda. Žalba ne odgađa izvršenje Rješenja.


(60 0 St 029441 20 St-su)

 

 



Prečice: DBJK