Razvitak a.d. Dvorovi Bijeljina saziva 4. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Razvitak a.d. Dvorovi Bijeljina

"RAZVITAK"A.D. DVOROVI
Datum: 28.05.2021. Godine,
Broj 10/21

Na osnovu članova 267. i 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 127/08, 59/08, 100/11, 67/13, 100/17,82/19), I člana 28 Statuta društva, Upravni odbor privrednog društva "Razvitak" AD Dvorovi (u daljem tekstu: "Društvo") je na sjednici održanoj dana, 28.05.2021. godme, donio odluku kojo


SAZIVA
IV redovnu sjednicu Skupštine akcionara "Razvitak" AD Dvorovi koja će se održati 03.07.2021. godine sa početkom u 10:00 časova u prostorijama društva, ulica Karađorđeva 199, Dvorovi.

Za sjednicu se predlaže sljedeći;

DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela;
- predsjednika Skupštine Društva,
- zapsničar, dva ovjerivača zapisnika,
- komisija za glasanje 3 člana, utvrđivanje kvoruma;
2. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice;
3. Donošenje Odluke o razrješenju članova Upravnog odbora,
4. Donošenje Odluke o izboru članova Upravnog odbora društva,
5. Razmatranje i usvajanje Finansijskih Izvještaja o poslovanju Društva za poslovnu 2020. godinu,
6. Donošenje Odluke o izboru nezavisnog revizora finansijskih izvještaja,
7. Razmatranje i usvanje Odluke o osnivanju društva.
8. Razmatranje i usvajanje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti,
9. Tekuće,

Pozivaju se akcionari da lično, putem punomoćnika ili glasanjem pisanim putem učestvuju u radu Skupštine akcionara. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju svi akcionari Društva koji su upisani u knjigu akcionara na deseti dan prije održavanja Skupštine akcionara, 23.06.2021.godine. Punomoć fizičkih lica treba biti ovjerena kod nadležnog organa, a punomoć pravnih lica potpsom i pečatom odgovornog lica.
Obavještavaju se akcionari:
- pod tačkorn 8. dnevnog reda Skupštine akcionara Društva, a u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima akcionari koji se protive donošenju Odluke mogu koristiti pravo nesaglasnog akcionara.
Kvorum za sjednicu Skupštine akcionara čine akcionari koji posjeduju većinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa. U kvorum se računaju glasovi akcionara koji mogu glasati i pisanim putem.
U slučaju da se Skupština ne održi u navedeno vrijeme, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati istog dana u 11 časova, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Akcionari imaju mogućnost uvida u materijale svakim radnim danom od 10 do 16 časova u prostorijama Društva. Saziv objaviti na sajtu BL berza, dva dnevna lista u R. Srpskoj,


PREDSJEDNIK UO
Ostoja Popić



Prečice: RAZV