Vitaminka a.d. Banja Luka saziva 20. redovnu Skupštinu akcionara

Izvor:  Vitaminka a.d. Banja Luka

„Vitaminka" AD Banja Luka
Broj: 2309/21
Dana: 29.11.2021. godine
Upravni odbor
Na osnovu člana 41. Statuta Privrednog društva za proizvodnju i promet prehrambenih i neprehrambenih proizvoda "Vitaminka" a.d. Banja Luka, te člana 304. u vezi sa članovima 267 i 272. Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske, br. 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19) Upravni odbor Društva na svojoj 94. sjednici, dana 29.11.2021. godine, donosi

ODLUKU
o sazivanju XX redovne godišnje skupštine akcionara

I

Skupština akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka (dalje: Društvo), održaće se dana 30.12.2021. godine, u sjedištu Društva u Banjaluci, ul. Braće Pištelјića br. 22, sa početkom u 08:00 časova, i sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara
2. Izbor radnih tijela - imenovanje od strane predsjednika Skupštine:
- Komisije za glasanje;
- Zapisničara i ovjerivača zapisnika;
3. Usvajanje Izvještaja komisije za glasanje i verifikacija spiska učesnika XX redovne sjednice Skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka;
4. Usvajanje predloženog dnevnog reda;
5. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka;
6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji Finansijskog izvještaja za 2020. godinu;
7. Razmatranje i usvajanje Finasijskog izvještaja za 2020. godinu;
8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju za 2020. godinu;
9. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Upravnog odbora za 2020. godinu;
10. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspodjeli ostvarene dobiti;
11. Razmatranje prijedlog i donošenje Odluke o izboru nezavisnog revizora;
12. Tekuća pitanja;

II

Pozivaju se akcionari da prisustvuju Skupštini akcionara Društva u zakazano vrijeme. Pravo glasa na ovoj sjednici Skupštine mogu ostvariti svi akcionari, ako su, prema izvještaju Centralnog registra HOV a.d. Banja Luka, vlasnici akcija Društva na deseti dan prije dana održavanja sjednice, odnosno na dan 20.12.2021. godine.

III

Akcionari mogu učestvovati u radu i odlučivanju skupštine lično ili preko punomoćnika. Punomoćnici su dužni predati Komisiji za glasanje originalnu punomoć za zastupanje na ovoj Skupštini, ovjerenu od strane nadležnog organa, a zakonski zastupnici akcionara pravnog lica su dužni predočiti aktuelni izvod ili rješenje iz sudskog registra za akcionara pravno lice, u čije ime nastupaju.

IV

U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara Društva ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine se zakazuje za dan 31.12.2021. godine, sa početkom u 14:00 časova.

V

Ponovljena Skupština može valjano odlučivati ako su prisutni ili predstavljeni akcionari koji imaju ili zastupaju više od jedne trećine ukupnog broja glasova svih akcija sa pravom glasa.

VI

Materijal za sjednicu Skupštine akcionara, dostupan je svakom akcionaru, u sjedištu Društva u redovno radno vrijeme, a prijedlozi odluka biće objavljeni na sajtu Banjalučke berze: www.blberza.com.

VII

Zadužuju se stručne službe društva da, u skladu sa ovom odlukom, preduzmu sve neophodne radnje da se poziv za skupštinu objavi na web sajtu banjalučke berze i u najmanje dva dnevna lista registrovana na teritoriji Republike Srpske.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Predsjednik Upravnog odbora
Todor Panić

 



Prečice: VITA