Semberija transport a.d. Bijeljina saziva 5. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Semberija transport a.d. Bijeljina

„SEMBERIJA- TRANSPORT" AD Bijeljina
UPRAVNI ODBOR

Na osnovu Odluke o sazivanju V vanredne Skupštine akcionara "SEMBERIJA- TRANSPORT" AD Bijeljina, na zahtjev Upravnog odbora, upućuje se

POZIV
za V vanrednu Skupštinu akcionara „SEMBERIJA- TRANSPORT" AD Bijeljina

Pozivamo Vas da prisustvujete V vanrednoj Skupštini akcionara, koja će se održati dana 20.12.2021. godine (ponedeljak), u prostorijama u sjedištu Društva, u Ulici Moskovska br. 1, sa početkom u 10:00 časova.
Predloženi dnevni red sjednice:

1.Izbor predsjednika Skupštine akcionara.
2.Izbor radnih tijela: zapisničara, dva akcionara koji ovjeravaju zapisnik i članova Komisije za glasanje.
3.Usvajanje spiska Komisije za glasanje o verifikaciji broja akcija sa pravom glasa prisutnih i zastupanih akcionara i njihovih punomoćnika.
4.Usvajanje Zapisnika sa XXI godišnje Skupštine akcionara.
5.Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o odobravanju zaključenja posla raspolaganja imovinom velike vrijednost, broj: 164/21 od 18.09.2021. godine.
6.Razno.

Razlog sazivanja vanredne Skupštine akcionara je stavljanje van snage Odluke o odobravanju zaključenja posla raspolaganja imovinom velike vrijednost, broj 164/21 od 18.09.2021. godine, iz razloga postojanja osnova za ništavost Odluke, te nemogućnosti provođenja Odluke, i realizacije prodaje dijela imovine Društva, kao i nepronalaska odgovarajućeg kupca. Upravni odbor je stavio van snage Odluku o davanju preporuke za zaključenje posla raspolaganja imovinom velike vrijednosti i Izvještaj o uslovima posla raspolaganja imovinom velike vrijednost.
Pravo učešća i pravo glasa na V vanrednoj Skupštinu akcionara ostvaruje se na osnovu Izvještaja iz knjige akcionara „Centralnog registra za hartije od vrijednosti" a.d. Banja Luka, sa stanjem na dan 10.12.2021. godine.


Bijeljina, 01.12.2021. godine
Broj: 199/21

 

Predsjednik Upravnog odbora

 



Prečice: SMBT