Žitopromet d.d. Brčko - Dopuna dnevnog reda redovne Skupštine akcionara

Izvor:  Žitopromet d.d. Brčko

Datum: 26.11.2021. godine
Broj: 287/21

Na osnovu člana 28. i 29. Statuta dioničarsko drušvo „ŽITOPROMET" za proizvodnju i promet, ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH OPU - broj: 1766/2009- prečišćeni tekst sa kasnijim izmjenama i dopunama, a u skladu sa odredbama člana 224. stav 2. i 229. Zakona o preduzećima Brčko Distrikta BiH (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH br. 49/11 -prečišćen tekst i 11/2020) uprava Društva je dana 27.11.2021. godine objavila sljedeću

DOPUNU DNEVNOG REDA

godišnje Skupštine DD „ŽITOPROMET" za proizvodnju i promet, ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH, zakazane za 21.12.2021. godine u 14:00 časova.
Ovom dopunom se, na osnovu prijedloga dioničara „Seed Oil Holdings" GmbH, Wilhelminenstrasse 91/19/2, Wien, koji je u Društvo dostavljen dana 25.11.2021. godine, vrši dopuna dnevnog reda godišnje Skupštine DD „ŽITOPROMET" za proizvodnju i promet, ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH (dnevni red je objavljen dana 18.11.2021. godine u Obavještenju o sazivanju godišnje Skupštine), tako što se iza 9. (devete) tačke dnevnog reda, dodaju nove 10. (deseta) i 11. (jedanaesta) tačka dnevnog reda koje glase:

10. Donošenje Odluke o rušenju objekata u ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH;
11. Donošenje Odluke o izgradnji infrastrukture - manipulativnih asfaltiranih puteva, parking prostora kao i nadstrešnice za prijem i otpremu robe.

Obrazloženje 10. tačke dnevnog reda (prijedloga dioničara „Seed Oil Holdings" GmbH): Uvažavajući zakonske obaveze Društva, predlaže se da skupština usvoji odluku o rušenju objekata u ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH, i to objekata: podno prizemno skladište, radionice, socijalne prostorije i lepinjare, iz razloga što su predmetni objekati u ruševnom stanju i nisu u upotrebi. Rušenjem predmetnih objekata, biće ispunjeni preduslovi za izgradnju nove infrastrukture - manipulativnih asfaltiranih puteva, parking prostora kao i nadstrešnice za prijem i otpremu robe u podno prizmeno skladište, što će doprinijeti daljem razvoju i unaprijeđenju poslovanja Društva.

Obrazloženje 11. tačke dnevnog reda (prijedloga dioničara „Seed Oil Holding" GmbH) Uvažavajući zakonske obaveze Društva, predlaže se da skupština usvoji odluku o izgradnji infrastrukture - manipulativnih asfaltiranih puteva, parking prostora kao i nadstrešnice za prijem i otpremu robe. Izgradnjom navedene infrastrukture Društvo će osigurati proširenje kapaciteta poslovanja te unaprijediti svoju konkurentnost na tržištu što će se pozitivno odraziti i na poslovne prihode Društva.

Sve ostalo definisano i objavljeno u Obavještenju o sazivanju godišnje Skupštine " DD „ŽITOPROMET"za proizvodnju i promet, ul. Industrijska br.3 Brčko distrikt BiH
(objavljenog dana 18.11.2021. godine), ostaje nepromijenjeno.
Svi obavezni, zakonom propisani elementi Obavještenja o sazivanju godišnje Skupštine, koji su regulisani članom 224. Zakona o preduzećima Brčko distrikta BiH, a koji su objavljeni u Obavještenju od 18.11.2021. godine, važe i primjenjuju se i za ovu DOPUNU.

 

Uprava
D.D. „ŽITOPROMET" Brčko

 



Prečice: ZTR9