IGM Drina a.d. Bijeljina saziva 29. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

IGM „ DRINA " AD BIJELJINA
UPRAVNI ODBOR
Broj: 01-305/21
Dana, 14.12.2021.god.

Na osnovu člana 272. i 277. Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 57/09 i 100/11), te člana 21, 22.i 31. Statuta Društva (broj:OPU-486/2011), Upravni odbor IGM „DRINA" a.d. iz Bijeljine upućuje:

POZIV

Pozivaju se akcionari IGM „ DRINA " a.d. iz Bijeljine na XXIX (vanrednu) sjednicu Skupštine akcionara, koja će se održati 30.12.2021.god. sa početkom u 11 časova, u prostorijama Društva, Ulica Pantelinska br.102., u Bijeljini.

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA:

1. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) Predsjedavajućeg
b) Verifikacione komisije - Komisije za glasanje
c) Zapisničara
d) Dva ovjerivača zapisnika
2. Usvajanje izvještaja Verifikađone komisije
3. Razmatranje i donošenje odluke o dugoročnom kreditu za modernizaciju proizvodnog procesa i revolving kreditu kod MF Banke
4. Verifikacija odluke Upravnog odbora o imenovanju kooptiranog člana Velibora Eraka
5. Tekuća pitanja

Poziv za XXIX (dvadeset i devetu), vanrednu sjednicu Skupštinu akcionara objaviće se na internet stranici Banjalučke berze, te u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske i to:„ Glas Srpske" i „Nezavisne novine ", Skupštinski materijali sa prijedlozima odluka o kojima će se odlučivati na Skupštini biće dostavljeni akcionarima u pismenoj formi u roku od 5 dana od dana objavljivanja poziva u dnevnim novinama.
Pravo učešća i pravo glasanja ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti na dan 20.12.2021.god. koji je deseti dan prije održavanja sjednice Skupštine.
Društvo je apliciralo za dugoročni kredit za modernizaciju proizvodnog procesa i revolving kredit za obrtna sredstva kod MF Banke. S obzirom da se radi o imovini velike vrijednosti te da vrijednost hipoteke za obezbijeđenje kredita prelazi 30% knjigovodstvene vrijednosti Društva a sve u skladu sa Zakonom o privrednim društvima zakazuje se vanredna Skupština akcionara.
Obavještavaju se svi akcionari da su se dužni prijaviti na registraciju pola sata prije održavanja sjednice. Pisana izjava o glasanju dostavlja se u sjedište Društva najkasnije dan prije održavanja Skupštine. Pravo glasa na Skupštini imaju akcionari lično ili putem punomoćnika. Skupštinski materijali dostupni su akcionarima u sjedištu Društva, Pantelinska br.102., svakim radnim danom u periodu od 07.00 do 15.00 časova.
U slučaju nemogućnosti održavanja sjednice iz prethodnog stava u zakazano vrijeme, ponovljena sjednica zakazuje se za isti dan sa početkom u 13 časova.


Predsjednik UO
Momčilo Savičić

 



Prečice: DRIN