Vitaminka a.d. Banja Luka saziva 2. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

„Vitaminka AD" Banja Luka
Broj: 236/22
Dana: 14.02.2022. godine
Upravni odbor

Na osnovu člana 42. i člana 76. Statuta Privrednog društva za proizvodnju i promet prehrambenih i neprehrambenih proizvoda "Vitaminka" a.d. Banja Luka, te člana 304. u vezi sa članovima 267 i 272. Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske, br. 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19] Upravni odbor Društva na svojoj 98. sjednici, dana 14.02.2022. godine, donosi

ODLUKU
o sazivanju II vanredne sjednice skupštine akcionara
„Vitaminka" a.d. Banja Luka

I

II vanredna sjednica skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka (dalje: Društvo], održaće se dana 04.03.2022. godine, u sjedištu Društva u Banjaluci, ul. Braće Pišteljića br. 22, sa početkom u 08:00 časova, i sa sljedećim dnevnim redom:
1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara
2. Izbor radnih tijela - imenovanje od strane predsjednika Skupštine:
- Komisije za glasanje;
- Zapisničara i ovjerača zapisnika;
3. Usvajanje Izvještaja komisije za glasanje i verifikacija spiska učesnika II vanredne sjednice Skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka;
4. Usvajanje predloženog dnevnog reda;
5. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka;
6. Razmaranje prijedloga i usvajanje Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Aneksa broj V Ugovora o poslovnoj saradnji broj 1862814000028314 sa ZiraatBank BH d.d. Sarajevo,
7. Tekuća pitanja;

II

Pozivaju se akcionari da prisustvuju Skupštini akcionara Društva u zakazano vrijeme. Pravo glasa na ovoj sjednici Skupštine mogu ostvariti svi akcionari, ako su, prema izvještaju Centralnog registra HOV a.d. Banja Luka, vlasnici akcija Društva na deseti dan prije dana održavanja sjednice, odnosno na dan 22.02.2022. godine.

III

Akcionari mogu učestvovati u radu i odlučivanju skupštine lično ili preko punomoćnika. Punomoćnici su dužni predati Komisiji za glasanje originalnu punomoć za zastupanje na ovoj Skupštini, ovjerenu od strane nadležnog organa, a zakonski zastupnici akcionara pravnog lica su dužni predočiti aktuelni izvod ili rješenje iz sudskog registra za akcionara pravno lice, u čije ime nastupaju.

IV

U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara Društva ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica Skupštine se zakazuje za dan 07.03.2022. godine, sa početkom u 08:00 časova.

V

Ponovljena Skupština može valjano odlučivati ako su prisutni ili predstavljeni akcionari koji imaju ili zastupaju više od jedne trećine ukupnog broja glasova svih akcija sa pravom glasa.

VI

Razlog sazivanja II vanredne sjednice Skupštine akcionara "Vitaminka" a.d. Banja Luka je donošenje Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Aneksa broj V Ugovora o poslovnoj saradnji broj 1862814000028314 sa ZiraatBank BH d.d. Sarajevo.

VII

Materijal za sjednicu Skupštine akcionara, dostupan je svakom akcionaru, u sjedištu Društva u redovno radno vrijeme, a prijedlozi odluka biće objavljeni na sajtu Banjalučke berze: www.blberza.com.

VIII

Zadužuju se stručne službe društva da, u skladu sa ovom odlukom, preduzmu sve neophodne radnje da se poziv za skupštinu objavi na web sajtu Banjalučke berze i u najmanje dva dnevna lista registrovana na teritoriji Republike Srpske. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.


Predsjednik Upravnog odbora
Todor Panić

 



Prečice: VITA