Pošte Srpske a.d. Banja Luka saziva 3. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Pošte Srpske a.d. Banja Luka

Na osnovu člana 43. stav 1. tačka g) STATUTA PREDUZEĆA ZA POŠTANSKI SAOBRAĆAJ REPUBLIKE SRPSKE AD BANJALUKA i Odluke Privremenog nadzornog odbora o sazivanju i utvrđivanju dnevnog reda III vanredne Skupštine akcionara Preduzeća br.1.-2374/19 od 5.8.2019. godine, Privremeni nadzorni odbor Preduzeća, saziva

III VANREDNU SKUPŠTINU AKCIONARA

III vanredna Skupština akcionara Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka u 2019. godini, biće održana dana, 23.8.2019. godine (petak), u Banjaluci, u zgradi Uprave Preduzeća (aneks I sprat), u ul. Kralja Petra I Karađorđevića broj 93, sa početkom u 13 časova.
Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine akcionara,
2. Izbor radnih tijela i utvrđivanje kvoruma,
3. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa Godišnje skupštine akcionara Preduzeća održane 14.6.2019. godine,
4. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o razrješenju članova Privremenog nadzornog odbora Preduzeća zbog isteka mandata,
5. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o imenovanju novog Privremenog nadzornog odbora Preduzeća.

Materijali i prijedlozi odluka se objavljuju na internet sajtu Banjalučke berze i internet sajtu Preduzeća.
Akcionari Preduzeća imaju pravo da izvrše uvid u materijale, te prijedloge odluka za navedenu sjednicu Skupštine akcionara, u prostorijama Uprave Preduzeća svakim radnim danom od 8 do 15 časova, počev od 7.8.2019. godine.
Pravni osnov za donošenje odluka i naznaka propisane većine za donošenje predloženih odluka, naznačeni su u preambuli prijedloga odluka.
Lista akcionara, koju izdaje Centralni registar i koja sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija, a na osnovu koje se ostvaruje pravo učešća i pravo glasa na ovoj Skupštini, pribaviće se sa danom, 13.8.2019. godine. U slučaju da se sjednica Skupštine akcionara Preduzeća, zbog nedostatka kvoruma ne održi navedenog dana, ponovljena Skupština biće održana dana, 30.8.2019. godine (petak), sa istim dnevnim redom, u isto vrijeme i na istom mjestu, a u tom slučaju, Lista akcionara koju izdaje Centralni registar, pribaviće se sa danom, 20.8.2019. godine.
Pravo da učestvuju u radu sjednice imaju svi akcionari, odnosno njihovi punomoćnici koji imaju ovjerenu punomoć.
Obavještavaju se akcionari da su se dužni prijaviti za registraciju pola sata prije početka navedene sjednice.


PREDSJEDNIK PRIVREMENOG
NADZORNOG ODBORA
Željko Kovačević, dipl. inž. s. r.

 



Prečice: POST