Beograd a.d. Banja Luka saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Beograd a.d. Banja Luka

"BEOGRAD"' A.D. BANJA LUKA, ulica Svetozara Markovića - baraka "F", Banja Luka (u daljem tekstu: Društvo) na osnovu člana 268. i 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09 i 100/11), Statuta "Beograd" a.d. Banja Luka i Odluke Upravnog odbora broj: 12/14, sa sjednice održane 16.7.2014. godine, Upravni odbor Društva objavljuje

OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU
VANREDNE SJEDNICE SKUPŠTINE AKCIONARA "BEOGRAD"
A.D. BANJA LUKA

Vanredna sjednica Skupštine akcionara "Beograd" a.d. Banja Luka održaće se dana 28.8.2014. godine sa početkom u 13 časova u Banjoj Luci, u prostorijama privrednog društva "Krajinalijek" a.d. Banja Luka, ulica Ilije Garašanina broj 6, Banja Luka.

Za vanrednu sjednicu Skupštine akcionara predlaže se sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela Skupštine akcionara:
- Predsjednika Skupštine akcionara,
- Komisije za glasanje,
- Dva ovjerivača zapisnika,
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara,
3. Razmatranje i usvajanje Odluke o promjeni forme organizovanja Društva iz akcionarskog u društvo sa ograničenom odgovornošću
4. Ostalo.

NAPOMENA

Pravo učešća i pravo glasa na sjednici Skupštine akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti na dan 18.8.2014. godine. Pravo da učestvuju u radu sjednice Skupštine akcionara imaju svi akcionari lično ili zastupani po punomoćniku koji moraju imati ovjerenu punomoć za zastupanje akcionara, potpisanu od strane akcionara - fizičkog lica ili zastupnika akcionara - pravnog lica i ovjerenu od nadležnog organa ili društva.

Akcionari imaju mogućnost uvida u materijale za sjednicu Skupštine akcionara u radnom vremenu u prostorijama sjedišta Društva.

Akcionari ili grupa akcionara sa najmanje 10% ukupnog broja akcija s pravom glasa imaju pravo pismeno predložiti dopunu dnevnog reda, uz navođenje razloga, Upravnom odboru Društva najkasnije sedam dana od dana objavljivanja obavještenja o sazivanju Skupštine društva.

Ugovor o udruživanju glasova akcionara i zajedničkom punomoćniku mora biti ovjeren.

Oglas o sazivanju Skupštine objaviće se i na oglasnoj tabli Društva.

U slučaju da se vanredna sjednica Skupštine ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica će se održati naredni dan, 29.8.2014. u 13 časova na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA


Prilog:
Prečice: BEOG