Poljoproizvod a.d. Prijedor saziva 2. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Poljoproizvod a.d. Prijedor

Na osnovu člana 267., 272. i 304. Zakona o privrednim društvima (Sl. glasnik RS br. 127/08, 58/09 i 100/12) i člana 36. Statuta "POLJOPROIZVOD" A.D. Prijedor Upravni odbor "POLJOPROIZVOD" A.D. u skladu sa svojom odlukom br. 01-56-l/14 od 03.08.2014. Prijedor,

SAZIVA

DRUGU vanrednu sjednicu Skupštine akcionara "POLJOPROIZVOD" A.D. Prijedor koja će se održati dana 25.08.2014. godine sa početkom rada u 10.00 časova u sjedištu Društva, Svetosavska bb, Omarska, Prijedor.

Za sjednicu se predlaže sledeći

D N E V N I   R E D

1. Imenovanje radnih tijela Skupštine: Komisije za glasanje, dva ovjerivača zapisnika i zapisničara i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje,
2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa redovne 17. Sjednice Skupštine akcionara,
3. Donošenje Odluke o prenosu prava ne zemljište upisano na Poljoproizvod AD, na lica koja su to zemljište dobila u programu Prijedor 2000 - dom za sve ljude, bez nadoknade.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruje se na osnovu Izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti koji sadrži oznaku akcije, podatke o vlasnicima, broju i nominalnoj vrijednosti akcija sa stanjem na dan 13. avgust 2014. godine (deseti dan prije održavanja Skupštine akcionara).

Pozivaju se svi akcionari da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine.

Punomoć se daje u pismenom obliku sa određivanjem punog imena i prezimena punomoćnika i podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija, za koje se daje punomoć.

Punomoć fizičkog lica mora biti ovjerena kod nadležnog državnog organa (pečatom ovjere), a punomoć pravnog lica pečatom i potpisom odgovornog lica.

Punomoć se daje Komisiji za glasanje na početku sjednice.

Akcionari mogu izvršiti uvid u materijale za rad Skupštine Društva u prostorijama Društva svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 časova, u vremenu od sazivanja do održavanja Skupštine akcionara.

Saziv Skupštine se objavljuje na internet stranici Banjalučke berze i u dnevnom listu registrovanom na području Republike Srpske, najmanje 15 dana, a najviše 30 dana prije održavanja Skupštine.

Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma Skupština ne održi u zakazano vrijeme, ponovna sjednica se zakazuje istog dana na istom njestu i sa istim dnevnim redom u 14:00 časova.

„POLJOPROIZVOD" AD

 


Prilog:
Prečice: PLPR