Mljekara a.d. Laktaši saziva 23. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Mljekara a.d. Laktaši

Društvo za proizvodnju mliječnih proizvoda
"MLJEKARA" a.d.
Broj: 28-5/17
Dana, 2.11.2017.

U skladu sa članom 272. Zakona o privrednim društvima a na osnovu člana 35. Statuta ,,Mljekara" a.d., Upravni odbor Društva

SAZIVA
XXIII vanrednu sjednicu Skupštine akcionara
Društva za proizvodnju mliječnih proizvoda „Mljekara" a.d. („Društvo")

Dvadesettreća vanredna sjednica skupštine akcionara Društva (dalje u tekstu: "Skupština") održaće se dana 4.12.2017. godine sa početkom u 12.00 časova u prostorijama notara Slobodana Đorđića u Kozarskoj Dubici , Svetosavska b.b.

I

Upravni odbor za ovu sjednicu Skupštine utvrđuje sljedeći

Dnevni red

1. Izbor predsjednika Skupštine i imenovanje radnih tijela;
2. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje i usvajanje odluke o promjeni pravne forme akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću u skladu sa članom 421. - 424. Zakona;
4. Razmatranje i donošenje odluke o stavljanju van snage Statuta Društva;
5. Razmatranje i donošenje odluke o organizovanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Mljekara"Laktaši;
6. Razmatranje i donošenje odluke o razrješenju članova Upravnog odbora Društva;
7. Razno.

II

POZIVAJU SE akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili preko punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa napred navedenim dnevnim redom.
U skladu sa članom 277. Zakona pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka na dan 24.11.2017. godine (deseti dan prije dana održavanja Skupštine), a koja lista je dostupna svim akcionarima radi uvida i kopiranja u prostorijama Društva u ulici Mladena Stojanovića broj 28, Banja Luka, Republika Srpska/Bosna i Hercegovina.
U slučaju da se Skupština ne održi u navedeno vrijeme, zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati 5.12.2017.godine u 12 časova, na istom mjestu sa istim dnevnim redom.
Akcionarsko društvo objavljuje poziv za sjednicu Skupštine akcionara u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske.Takođe, na internet stranici Banjalučke berze biće objavljen poziv za sjednicu Skupštine akcionara i prijedlozi odluka.
Akcionari imaju mogućnost uvida u materijale za ovu sjednicu Skupštine, svakim radnim danom u redovno radno vrijeme i to od 8 do 16 časova u prostorijama Društva u ulici Mladena Stojanovića broj 28, Banja Luka.

U skladu sa odredbama člana 421. Zakona sastavni dio materijala za ovu Skupštinu je i:
a)prijedlog odluke o promjeni pravne forme i izvještaj Upravnog odbora akcionarskog društva koji objašnjava uslove i zakonsku i ekonomsku osnovanost za promjenu pravne forme, kao i opis bilo kojeg problema koji je nastao u vezi sa uslovima promjene pravne forme (napominjemo da su svi zakonski i faktički uslovi za promjenu pravne forme Društva ostvareni , te da Upravni odbor nije pronašao problem u vezi sa tim),
b)pozitivnu preporuku Upravnog odbora akcionarskog društva u vezi sa odlukom o promjeni pravne pravne forme i razloge za takvu preporuku .

III

Na osnovu člana 421. stav 2. tačka v) i člana 435. stav 1. tačka v) Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik Republike Srpske broj 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) obavještavamo akcionare Društva da imaju pravo na naknadu vrijednosti, odnosno otkup svojih akcija od strane Društva u skladu sa odredbama člana 435. Zakona o privrednim društvima.

IV

Razlog sazivanja vanredne sjednice skupštine akcionara Društva je promjena pravne forme u društvo sa ograničenom odgovornošću radi efikasnijeg i ekonomičnijeg poslovanja, kao i smanjenja troškova Društva i jednostavnije organizacije.

V

Nalaže se Direktoru Društva da objavi saziv Skupštine akcionara u skladu sa zakonom.

 

UPRAVNI ODBOR

 



Prečice: MLEK