Boksit a.d. Milići saziva 1. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Na osnovu članova 268. i 272. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13) i Odluke Upravnog odbora Akcionarskog društva "Boksit" Milići broj: UO-1U-7/17 od 9.11.2017. godine,

SAZIVAM

1/17 vanrednu Skupštinu akcionara Akcionarskog društva "Boksit" Milići. Skupština akcionara će se održati dana, 27.11.2017. godine (ponedjeljak), u Milićima, u motelu "Milići", sa početkom u 11 časova.
Odluku o zakazivanju vanredne Skupštine akcionara, Upravno odbor je donio na pismeni zahtjev 1/3 članova Upravnog odbora radi donošenja odluke o osnivanja novog pravnog lica kao i donošenje odluke o imenovanju direktora novog pravnog lica. Za vanrednu Skupštinu akcionara je, na prijedlog tri člana Upravnog odbora koji su zatražili sazivanje vanredne sjednice Skupštine akcionara, predložen sljedeći:

Dnevni red

1. Imenovanje Komisije za glasanje, zapisničara, dva ovjerivača zapisnika od strane predsjedavajućeg Skupštinom akcionara,
2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za glasanje o verifikaciji punomoćja i utvrđivanju kvoruma,
3. Izbor predsjednika Skupštine akcionara,
4. Imenovanje zapisničara, dva ovjerivača zapisnika i Komisije za glasanje od strane predsjednika Skupštine akcionara, odnosno potvrđivanje imenovanja koje je izvršio predsjedavajući Skupštinom do izbora predsjednika Skupštine,
5. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara,
6. Donošenje odluke o osnivanju Specijalne bolnice "Boksit" Milići;
7. Donošenje odluke o imenovanju direktora Specijalne bolnice "Boksit" Milići,
8. Razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna Statuta Akcionarskog društva "Boksit" Milići,
9. Razmatranje i usvajanje prijedloga prečišćenog teksta Statuta Akcionarskog društva "Boksit" Milići,
10. Tekuća pitanja.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara imaju akcionari koji su kao vlasnici akcija bili upisani u Centralnom registru na dan 17.11.2017. godine, lično, putem zastupnika ili punomoćnika.
Kopije materijala za Skupštinu akcionara, akcionari mogu dobiti svakim radnim danom u stručnoj službi Društva u Milićima, a 27.11.2017. godine od 10 časova materijali će se moći dobiti u sali za održavanje Skupštine.
U slučaju da se Skupština akcionara ne održi navedenog dana zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skupština će se održati narednog dana, odnosno 28.11.2017. godine (utorak), u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.


Predsjednik Upravnog odbora
mr Rajko Dukić

 



Prečice: BOKS