Integral sistem a.d. Doboj saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

INTEGRAL SISTEM AD Doboj
Kralja Dragutina 58 Doboj
Broj: 18-8/17
Datum, 27.12.2017. godine

Na osnovu člana 268. stav 1. tačka a) 272. i 304. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 127/08, 58/09, 100/11, 67/13 i 100/17) i Člana 74. Statuta INTEGRAL SISTEM AD Doboj (u daljem tekstu: Društvo), Upravni odbor Društva na sjednici održanoj dana 27.12.2017. godine donio je odluku kojom

SAZIVA

Vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Društva koja će se održati dana, 30.1.2018. godine (utorak), sa početkom u 11 časova u upravnoj zgradi Društva u ulici Kralja Dragutina 58 u Doboju.
U slučaju da se Skupština akcionara ne održi navedenog dana zbog nedostatka kvoruma ponovljena skupština će se održati dana, 31.1.2018. godine (srijeda), u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.
Razlog sazivanja vanredne Skupštine akcionara je donošenje Odluke o promjeni pravne forme Društva u društvo sa ograničenom odgovornošću radi efikasnijeg i ekonomičnijeg poslovanja, kao i smanjenja troškova i jednostavnije organizacije.
Za sjednicu se predlaže sljedeći

DNEVNI RED

1. Izbor predsjednika Skupštine i radnih tijela.
2. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine akcionara održane 21.10.2017 godine.
3. Razmatranje izvještaja Upravnog odbora Društva koji objašnjava uslove i zakonsku i ekonomsku osnovanost promjene pravne forme kao i opis bilo kog problema koji je nastao u vezi sa uslovima promjene pravne forme.
4. Razmatranje preporuke Upravnog odbora za donošenje odluke o promjeni pravne forme Društva.
5. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o promjeni pravne forme Društva u društvo sa ograničenom odgovornošću (kojom se mijenja i osnivački akt - statut Društva).
6. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora Društva.
7. Razmatranje prijedloga i donošenje odluke o stavljanju van snage statuta Društva.

Pozivaju se akcionari da lično ili putem punomoćnika učestvuju u radu Skupštine akcionara. Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara ostvaruje se na osnovu izvještaja Centralnog registra sa stanjem na deseti dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara odnosno na dan, 20.1.2018. godine.
Društvo objavljuje poziv za Skupštinu akcionara u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske i to "Blic" i "Glas Srpske", na oglasnoj tabli Društva, bez prekida na internet stranici Banjalučke berze i Društva biće objavljen poziv za Skupštinu akcionara kao i prijedlozi odluka i izvještaji koji se razmatraju i usvajaju.
Materijali za Skupštinu akcionara mogu se dobiti na uvid u sjedištu Društva u Doboju u ulici Kralja Dragutina 58 svakim radnim danom.
U skladu sa članom 272. i članom 421. Zakona o privrednim društvima akcionaru individualno putem pošte dostavljamo: Obavještenje o sazivanju Skupštine akcionara. Prijedlog odluke o promjeni pravne forme.
Izvještaj Upravnog odbora koji objašnjava uslove i zakonsku i ekonomsku osnovanost za promjenu pravne forme kao i opis bilo kog problema koji je nastao u vezi sa uslovima promjene pravne forme. Pozitivnu preporuku Upravnog odbora u vezi sa donošenjem odluke o promjeni pravne forme i razloge za takvu preporuku. Prijedloge odluka po tačkama predloženog dnevnog reda.

Na osnovu člana 421. stav 2. tačka v. Zakona o privrednim društvima obavještavamo akcionara da ima pravo da ne prihvati odluku o promjeni pravne forme i pravo na procjenu i otkup njegovih akcija od strane Društva u skladu sa odredbama člana 435. Zakona o privrednim društvima.

Predsjednik Upravnog odbora
Milan Đurić

 



Prečice: INTS