Kooperativa PP a.d. Teslić saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

Akcionarsko društvo AD "Kooperativa" Teslić
Broj: 17/2018
Dana: 11.4.2018. godine

Na osnovu člana 268. i 275. Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS" , broj : 127/08, 59/09, 100/11 i 67/13 ) i člana 60. Statuta AD " Kooperativa" Teslić akcionari Akcionarskog društva " Kooperativa" Teslić

SAZIVA

Vanrednu sjednicu Akcionarskog društva AD "Kooperativa" Teslić koja će se održati dana, 27.4.2018. godine, sa početkom u 12 časova u prostorijama društva u ulici Jovana Raškovića 15, Teslić.
Za sjednicu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Izbor i imenovanje predsjednika Skupštine, zapisničara, dva ovjerivača zapisnika i Komisije za glasanje.
2. Izvještaj Komisije za glasanje
3. Usvajanje predloženog dnevnog reda
4. Usvajanje zapisnika sa prethodne Skupštine akcionara
5. Razmatranje i usvajanje prijedloga Statuta Akcionarskog društva AD "Kooperativa" Teslić, u vezi sa poslovanjem Akcionarskog društva AD "Kooperativa" Teslić kao zatvoreno akcionarsko društvo.
6. Razmatranje i usvajanje završnog računa za 2017. godinu.
7. Tekuća pitanja

POZIVAJU SE svi akcionari Društva sa pravom glasa da lično ili preko punomoćnika učestvuju u radu Skupštine sa naprijed navedenim dnevnim redom.
U skladu sa članom 277. Zakonom o privrednim društvima pravo učešća i pravo glasa na Skupštini imaju svi akcionari Društva koji su upisani u listu akcionara koju izdaje Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka.
Skupštini Društva se predlaže da donese odluku o svim predloženim tačkama dnevnog reda.
Akcionari u skladu sa članom 435. Zakona o privrednim društvima imaju pravo na otkup akcija od strane akcionarskog društva ukoliko glasaju protiv ili se uzdrže od glasanja za odluku koja se odnosi na promjenu osnivačkog akta društva kojom se umanjuju njegova prava propisana osnivačkim aktom ili zakonom, odnosno na odluku o pretvaranju otvorenog akcionarskog društva u zatvoreno u skladu sa ovim zakonom i propisima kojim se urećuje tržište hartija od vrijednosti.
Pravo na otkup akcija ima i akcionar koji nije prisustvovao sjednici Skupštine akcionara na kojoj se odlučuje o navedenim pitanjima, ako u roku od 15 dana od dana zaključenja predmetne sjednice Skupštine akcionara na kojoj se donosi odluka iz tačke 5. Dnevnog reda, podnese zahtjev za otkup njegovih akcija.
U skladu sa članom 272. Zakona o privrednim društvima, sa sadržajem materijala koji je na dnevnom redu Skupštine akcionari se mogu upoznati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 časova, u poslovnim prostorijama društva Akcionarsko društvo AD "Kooperativa" Teslić, u ulici Jovana Raškovića 15, 74270 Teslić. Društvo obezbeđuje besplatno kopije ovih materijala akcionaru na njegov zahtjev u sjedištu Društva, najkasnije sljedeći radni dan od dana prijema zahtjeva.
Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon broj: 053/433-234.

Datum: 11.4.2018. godine
Teslić


VEĆINSKI AKCIONARI

 



Prečice: KOOP