KP Toplana a.d. Gradiška saziva 2. vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  KP Toplana a.d. Gradiška

KOMUNALNO PREDUZEĆE
„TOPLANA" a.d. GRADIŠKA
Broj:01-316- 49/23
Datum: 12.06.2023. godine

Na osnovu člana 268. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 127/08, 58/09, 100/11, 67/13, 100/17 i 82/19) i člana 41. Statuta Komunalnog preduzeća „Toplana" a.d. Gradiška, te člana 8., 9. i 10. Pravilnika o radu Skupštine akcionara, privremeni Nadzorni odbor na 2. sjednici održanoj dana 12.06.2023. godine donio je sljedeću

ODLUKU
o sazivanju druge vanredne sjednice
Skupštine akcionara Komunalnog preduzeća
„Toplana" a.d. Gradiška

I

Saziva se druga vanredna sjednica Skupštine akcionara Komunalnog preduzeća „Toplana" a.d. Gradiška, za dan 30.06.2023. godine sa početkom u 09,00 časova, u prostorijama sale za sastanke grada Gradiška (broj 47), Gradiška, Ulica Vidovdanska broj 4.

II

Ukoliko se zbog nedostatka kvoruma prva vanredna sjednica Skupštine ne održi u zakazanom terminu ponovljena sjednica Skupštine će se održati u istim prostorijama dana 07.07.2023. godine sa početkom u 09,00 časova.

III

1) Sazivanje druge vanredne sjednice Skupštine akcionara objaviće se najmanje 15 (petnaest) dana prije održavanja.
2) Javni poziv za Drugu vanrednu sjednicu Skupštine akcionara objaviće se u dnevnom listu „Euro Blic".

IV

Za drugu vanrednu sjednicu Skupštine akcionara Komunalnog preduzeća „Toplana" a.d., Gradiška, Nadzorni odbor predlaže sljedeći dnevni red:
1. Izbor radnih tijela:
- Predsjednika druge vanredne sjednice Skupštine akcionara,
- Zapisničara,
- Dva ovjerivača zapisnika,
- Komisije za glasanje.

2. Razmatranje i usvajanje Izvoda iz zapisnika prve vanredne sjednice Skupštine akcionara;
3. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju člana Nadzornog odbora KP "Toplana" a.d. Gradiška (zbog podnošenja ostavke);
4. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju člana privremenog Nadzornog odbora (u svojstvu vršioca dužnosti);

V

Pravo učešća i pravo glasa na drugoj vanrednoj sjednici Skupštine akcionara neposredno ili putem punomoćnika, odnosno predstavnika imaju lica koja su kao akcionari koji imaju u vlasništvu akcije Društva s pravom glasa bili upisani u Knjigu akcionara Društva koja se vodi kod Centralnog registra hartija od vrijednosti Republike Srpske na dan 12.06.2023. godine.
Punomoć za zastupanje, učestvovanje u radu i glasanje na drugoj vanrednoj sjednici Skupštine akcionara mora biti izdana, odnosno ovjerena kod nadležnog organa, u skladu sa važećim propisima.

VI

Akcionari Društva imaju pravo i mogućnost da izvrše uvid u prijedlog svih odluka i akata čije je razmatranje i usvajanje predloženo dnevnim redom, u poslovnim prostorijama KP „Toplana"a.d. Gradiška, ulica Vidovdanska broj 7., svakim radnim danom od 09.00-12.00 časova, ili na oglasnoj tabli grada Gradiška.


PREDSJEDNIK PRIVREMENOG
NADZORNOG ODBORA
Uroš Grahovac

 


Prilog:
Oduka o sazivanju skupstine.pdf   778 KB - Latinica

Prečice: KPTG