Agrokrajina a.d. Banja Luka saziva vanrednu Skupštinu akcionara

Izvor:  Glas Srpske

"AGROKRAJINA" AD
Vidovdanska 39
BANJALUKA
UPRAVNI ODBOR

Broj: 27-10-1/18
Datum: 24.10.2018. godine

U skladu sa članovima 19.2 i 25.5 Statuta Društva a na osnovu pisanog zahtjeva 1/3 članova, Upravni odbor Društva na sjednici održanoj 24.10.2018. godine donosi sljedeću:

ODLUKU
O SAZIVANJU VANREDNE SJEDNICE DRUŠTVA

Sjednica će biti održana u srijedu, 28.11.2018. godine, u Banjaluci u prostorijama uprave Društva Vidovdanska 39 sa početkom 11 časova i za istu se predlaže sljedeći dnevni red:

1. Imenovanje radnih tijela Skupštine (izbor predsjedavajućeg Skupštine i imenovanje zapisničara, ovjerivača zapisnika i članova komisije za glasanje)
2. Usvajanje Zapisnika sa prethodnih sjednica.
3. Razmatranje i donošenje odluke o raspolaganju - zalaganju imovine velike vrijednosti.

Napomena:

Jedan od razloga za sazivanje Skupštine akcionara jeste i donošenje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti, koja se odnosi na zasnivanje založnog prava hipoteke na nekretninama Društva koje prelaze 30% od knjigovodstvene vrijednosti imovine iskazane u posljednjem godišnjem bilansu stanja, a sve s ciljem zaključenja Ugovora o kreditu.
UO Društva daje preporuku za usvajanje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti.
Obavještavaju se akcionari koji budu glasali protiv donošenja Odluke iz tačke 3. ili budu uzdržani od glasanja (nesaglasni akcionari) da isti ostvaruju pravo na otkup njihovih akcija saglasno odredbama članova 435. i 436. Zakona o privrednim društvima RS. Pozivaju se svi akcionari da lično ili putem punomoćnika ili glasanjem pismenim putem učestvuju u radu Skupštine akcionara Društva.
Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini akcionara Društva ostvaruju akcionari Društva koji su upisani u Centralni registar HOV na dan 18.11.2018. godine. Akcionari mogu dati punomoć u pisanoj formi određenom licu, sa određivanjem njegovog punog imena, podacima o broju, vrsti i klasi posjedovanih akcija za koje daje punomoć te tačnim datumom i mjestom održavanja skupštine. Punomoć akcionara fizičkih lica mora biti ovjerena kod nadležnih organa a punomoć akcionara pravnih lica ovjerena pečatom pravnog lica.
Sve informacije i materijale predložene dnevnim redom, akcionari mogu dobiti lično u prostorijama Društva u Banjaluci Dunavska bb, svakim radnim danom od 9 do 14 časova. U slučaju da se Skupština ne održi u zakazano vrijeme zbog nedostatka kvoruma, ponovljena sjednica se zakazuje za srijedu, 5.12.2018. godine, na istom mjestu u isto vrijeme sa istim dnevnim redom.

PREDSJEDNIK UO



Prečice: AGKR